• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Bliv klogere på virksomhedsobligationer

Statsobligationens sprælske fætter

Virksomhedsobligationer beskrives ofte som en mellemting mellem aktier og statsobligationer. Men hvad er en virksomhedsobligation egentligt?

Hvad er en virksomhedsobligation?

Virksomhedsobligationer, eller kreditobligationer, som de også bliver kaldt, bygger i store træk på samme princip som stats- og realkreditobligationer. Her er det blot en virksomhed, der udsteder obligationerne, og som du dermed i princippet låner dine penge ud til. Som modydelse får du en løbende rentebetaling samt muligheden for en kursgevinst, hvis obligationen stiger i værdi. Jo mere usikkert det er, om en given virksomhed kan opfylde sine fremtidige betalingsforpligtelser, jo højere rente bør du også kunne forvente at få.

Hvorfor er det relevant for mig?

Når du investerer, kan virksomhedsobligationer være et attraktivt supplement til aktier og andre typer af obligationer. Virksomhedsobligationer giver dig nemlig mulighed for at opnå et højere forventet afkast end de mere traditionelle statsobligationer. Samtidigt spreder risikoen i forhold til kun at være investeret i aktier eller statsobligationer. Til gengæld er risikoen typisk tilsvarende højere end de fleste statsobligationer, da der alt andet lige er større fare for, at en virksomhed går konkurs og dermed ikke kan betale lånebeløbet tilbage end, at en stat går bankerot.

Hvordan kommer jeg i gang?

Udbuddet af virksomhedsobligationer spænder meget bredt, og giver dig mange muligheder i forhold til at finde en investering, der passer til din risikoprofil. Til gengæld er det i praksis svært at investere direkte i virksomhedsobligationer som privatperson. Modsat aktier, som typisk handles på en børs, bliver størstedelen af virksomhedsobligationer nemlig handlet internt mellem professionelle finansaktører. Derfor vil det oftest være nemmest at handle dem igennem en investeringsforening, som også kan hjælpe dig med at tilpasse risikoen.

Denne artikel er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Klik her og se vores udvalg af obligationsfonde

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.