• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Bliv klogere på fonde

Invester i fælles front i en fond

En afdeling i en investeringsforening eller blot fond? Indrømmet. Det lyder teknisk og en lille smule kedeligt. Men i virkeligheden er det bare en nem måde at investere i fællesskab på. Eller er det?  For hvad er en fond egentlig?

Hvad er en fond?

Vi taler hverken om fond som indkogte ben eller en institution, der deler penge ud til godgørende formål. En fond – der også ofte kaldes en afdeling - er navnet på selve investeringsprodukterne i en investeringsforening. Når du investerer i en fond i en investeringsforening, er det oftest i et bredt sammensat udvalg af værdipapirer. Det kan være aktier, obligationer eller en kombination. Ligesom fondene kan have forskellige temaer som fx Europa, teknologiaktier eller statsobligationer. Fonde kan opdeles i to typer. De aktivt og de passivt forvaltede.

Hvorfor er det relevant for mig?

Det kan den være, hvis du enten ikke har tiden, kompetencen eller interessen for at sammensætte dine investeringer selv. I stedet får du hjælp til at skabe en god spredning i dine investeringer. Vælger du at investere gennem en fond, der er aktivt forvaltet, får du desuden hjælp fra professionelle specialister til at udvælge og pleje dine investeringer. Fonde kan samtidigt være genvejen til at investere i forskellige typer værdipapirer, som ellers er svært tilgængelige eller meget kapitalkrævende for private investorer.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er som regel nemt at komme i gang med at investere i fonde. Enten igennem din netbank, på diverse handelsplatforme eller i din pensionsordning. Og tit kræver det ikke et stort indgangsbeløb. Udbuddet af fonde er bredt og meget forskelligartet. Det gælder både i forhold til de typer af investeringer, der investeres i. Lige fra geografi, sektor og investeringsstil. Eller om fondene er aktive eller passive. Vi anbefaler altid at søge rådgivning, så du kan få hjælp med ting som risiko, afkastpotentiale og omkostningsniveauer.

Denne artikel er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Klik her og se vores udvalg af fonde

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.