• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

Bliv klogere på balancerede fonde

Sæt fartpilot på dine investeringer

Nogle foretrækker manuelle gear og egen fod på speederen. Andre vælger cruise control, der styrer farten uanset om det går op eller ned. Samme billede kan overføres til de balancerede fonde. Men hvad er en balanceret fond egentligt?

Hvad er en balanceret fond?

Det er en investeringsløsning, hvor det primære du skal tage stilling til er, hvor stor risiko i investeringerne, der passer bedst til dit temperament og din situation. Du har investeringsspecialister til at sammensætte en blanding af obligationer og aktier for dig. Målet for de fleste balancerede fonde er at skabe et stabilt merafkast inden for den risikoramme, der er udstukket. Historisk set, giver obligationer typisk lavere og mere stabile afkast, mens aktier typisk har tendens til at svinge mere og historisk har givet et højere afkast over tid.

Hvorfor er det relevant for mig?

En af fordelene ved at investere i en balanceret fond er, at du ikke behøver at være investeringsekspert. I stedet køber du dig ind i et team af specialister, der sørger for, at din opsparing holder sig inden for det risikoniveau, du har valgt. De udvælger, hvilke aktie- og obligationsfonde, der skal være i din investering, tilføjer måske nogle enkeltpapirer og sammensætter dem i forhold til markedsudviklingen. 

Hvordan kommer jeg i gang?

De fleste større investeringsforeninger i Danmark tilbyder balancerede fonde. Danske Invest har to typer af balancerede fonde: Danske Invest Mix og Danske Invest Global Ansvarlig Portefølje. Sidstnævnte har fokus på bæredygtighed. Begge typer af fonde tilbyder forskellige risikoprofiler, som er styret af andelen af aktier i porteføljen. I Danske Invest Global Ansvarlig Portefølje 20 vil der således typisk være omkring 20 procent aktier, mens der vil være 80 procent aktier i Danske Invest Global Ansvarlig Portefølje 80. Det er enkelt at komme i gang. Enten igennem din netbank, på diverse handelsplatforme eller i en pensionsordning. Men tal gerne med din rådgiver om din risikoprofil inden.

Denne artikel er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Klik her og se vores udvalg af balancerede fonde

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.