• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Bliv klogere på Indeksfonde

Invester i hele markedet på en gang

Indeksfonde vinder stadig mere popularitet blandt investorerne takket være lave omkostninger og effektiv spredning af risiko. Men, hvad vil det sige at investere efter et indeks? 

Hvad er en indeksfond?

Investeringsfonde opdeles traditionelt i to typer. De aktivt forvaltede, hvor investeringerne sammensættes af et investeringsteam ud fra forventninger til markedsudviklingen og de enkelte selskaber, sektorer, regioner og lande. Og så de indeksbaserede fonde, der afspejler hele markedet. Indeks er er andet ord for alle aktier i et marked (typisk en region eller sektor) Målet for indeksfonde er at klare sig som sit referenceindeks før omkostninger. Hverken mere eller mindre.

Hvorfor er det relevant for mig?

Indeksfonde kan være en nem og relativ billig adgang til at investere bredt i forskellige markeder. Typisk er der lavere omkostninger forbundet med passiv forvaltning end de fonde, der aktivt udvælger aktierne. Til gengæld skal du være opmærksom på, at du typisk vil få et afkast, der før omkostninger ligger meget tæt på markedet. Det betyder, at falder aktiemarkederne kraftigt i eksempelvis Japan, vil dine investeringer falde synkront, hvis du er investeret i en indeksfond, der følger det japanske aktiemarked.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er relativt nemt at komme i gang med at investere i indeksfonde. Flere investeringsforeninger herhjemme er begyndt at tilbyde dem. Der vil typisk være tilføjet ordet ”indeks” i fondsnavnet. I Danmark er Danske Invest en af de største udbydere af indeksfonde med et bredt udvalg af fonde, der både fokuserer geografisk og på sektorniveau. Her får du ovenikøbet et bæredygtigt lag med, da fondene fravælger en række selskaber på baggrund af bæredygtighedskriterier.

Denne artikel er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.