• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Bliv klogere på investeringsforeninger

Alle for én og investeringer for alle

Vil du spille badminton med andre, melder du dig ind i en sportsforening. Det samme gælder faktisk for investeringer. Her kan du også blive medlem af en forening og få fordele af fællesskabet. Eller kan du? For hvad er en investeringsforening?

Hvad er en investeringsforening?

En investeringsforening er et fællesskab af investorer, der sammen investerer i forskellige investeringsløsninger. Typisk i fonde bestående af aktier, obligationer eller en kombination af disse. Eksempelvis er Danske Invest en investeringsforening. Rent faktisk Danmarks største og ældste. Som alle andre investeringsforeninger er Danske Invest ledet af en bestyrelse, der vælges af investorerne. Bestyrelsen udpeger et selskab, som tager sig af foreningens drift og arbejdet med de forskellige investeringer i foreningen.

Hvorfor er det relevant for mig?

Det er den, hvis du gerne vil  investere i fællesskab med andre i stedet for at gøre det selv. Foreningen kan give dig en række stordriftsfordele. Eksempelvis adgang til højt specialiserede og professionelle specialister, der udvælger og overvåger dine investeringer samt sørger for en god spredning. Det sparer dig for en masse arbejde i forhold til, hvis du selv skulle gøre det. Samtidigt er investeringsforeningerne underlagt en lang række regler, der skal sikre at dine investeringer er spredt forsvarligt og lever op til den såkaldte investeringsforeningslov. 

Hvordan kommer jeg i gang?

Der er flere måder at komme i gang med at investere i en investeringsforening på. De fleste køber deres investeringsbeviser gennem deres netbank, pensionsordning eller på en anden digital handelsplatform. Men først er det en god ide at afklare med dig selv, hvad du vil opnå som investor. Gerne med en rådgiver. For husk på, at der altid er en risiko forbundet med investering. Udvalget af investeringsforeninger rummer nærmest uendelige muligheder og der er stor forskel på de omkostninger, som de forskellige investeringsforeninger tager. 

Denne artikel er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Klik her og se, hvordan du bliver investor

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.