• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Bliv klogere på aktiv forvaltning

Læn dig tilbage og lad specialisterne investere

Begrebet aktiv forvaltning har for alvor fået opmærksomhed i takt med at modstykket, de passive investeringer, vinder mere frem. Men hvad er aktiv forvaltning?

Hvad er aktiv forvaltning?

I en aktivt forvaltet investeringsfond håndplukker og sammensætter investeringsspecialister et udvalg af værdipapirer ud fra analyser og forventninger til den generelle økonomiske udvikling, selskabernes indtjening, renteudviklingen, efterspørgslen m.v. De aktive forvaltere plejer investeringerne og overvåger dem, for hele tiden at optimere mulighederne for et bedre afkast. Målet er at præstere et afkast efter omkostninger, der er højere end eller på niveau med udviklingen i  markedet generelt.  

Hvorfor er det relevant for mig?

Hvis du gerne vil have specialister til at udvælge, sammensætte og overvåge dine investeringer, er det de aktivt forvaltede fonde, du skal vælge fremfor en fond, hvor du passivt følger den generelle markedsudvikling. Det kan være, at du er interesseret i særlige investeringsstrategier, eller du har stor tillid til et særlig forvalterteam. Du skal dog være opmærksom på, at omkostningerne generelt er højere end de passivt forvaltede fonde, ligesom dit afkast kan adskille sig fra det generelle marked. Både positiv og negativt.

Hvordan kommer jeg i gang?

De aktivt forvaltede investeringsfonde har historisk set fyldt meget i Danmark, hvor langt størstedelen af investeringsforeningerne har dem som deres vigtigste tilbud til investorerne. Selvom de såkaldte indeksfonde, der er passivt forvaltede, vinder mere ind, er det stadig blandt de aktivt forvaltede fonde, du finder det største udvalg. Derfor kan det også være lidt af en jungle at finde rundt i, når du skal finde de fonde, der passer til dit liv. Derfor er det altid en god ide at søge rådgivning inden.

Denne artikel er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Klik her og se vores udvalg af fonde

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.