• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Ansvarlige investeringer sætter dagsordenen i fondene

Ny EU-regulering og øget efterspørgsel efter bæredygtige investeringsprodukter har ændret markedet for investeringer i det seneste år. Det viser ny rapport fra Danske Bank, der går i dybden med ansvarlige investeringer i Danske Invests fonde.

Historien kort fortalt

 • Det er nu blevet endnu mere gennemskueligt at investere i den bæredygtige udvikling
 • Danske Invests investeringsteams understøtter udviklingen gennem aktivt ejerskab
 • Vores fravalg af investeringer påvirker den bæredygtige udvikling positivt

Temaet bæredygtighed har fyldt ekstraordinært meget i Danske Invests fonde i det seneste år. Efterspørgslen på ansvarlige investeringer er steget mærkbart, hvor eksempelvis aktiefonden Danske Invest Global Sustainable Future har oplevet en overvældende interesse.

Samtidigt har arbejdet med ansvarlige investeringer aldrig fyldt mere i Danske Invests fonde, hvilket fremgår i Danske Banks årlige rapport ”Our Responsible Investment Journey”, der netop er blevet publiceret.
 
I denne artikel fremhæver vi tre af de bæredygtige fokusområder i rapporten, der har fyldt ekstra meget i det seneste år.   
 

Nemmere at vælge ansvarlige investeringer

I marts 2020 trådte nye EU regler for bæredygtige investeringer i kraft. Formålet med den nye regulering er at øge gennemsigtigheden af bæredygtighedsaspekterne i investeringsprodukter på tværs af den finansielle sektor.
 
De nye regler betyder samtidigt, at finansbranchen i EU ikke længere kan sælge sine investeringsprodukter som bæredygtige, medmindre de lever op til visse krav i lovgivningen. Det gælder bl.a. for fonde og dermed også Danske Invest. Helt konkret bliver det nemmere for dig som investor at vide, hvornår et investeringsprodukt medvirker målrettet til den bæredygtige udvikling eller lever op til kriterierne for ansvarlige investeringer.
 

Aktivt ejerskab understøtter den bæredygtige udvikling

Porteføljerådgiverne i Danske Invest udøver aktivt ejerskab for at påvirke selskaber i en mere bæredygtig retning. Det sker gennem dialog og ved at stemme på generalforsamlinger. I løbet af det seneste år var klimadagsordenen det emne, som vores porteføljerådgivere oftest diskuterede med de virksomheder, vi investerer i på vegne af vores kunder.
 
Derudover har der været stigende fokus på sociale spørgsmål som fx medarbejderes sundhed og sikkerhed, hvilket var det næstmest diskuterede ESG-emne for Danske Invests porteføljerådgivere i 2020. Hovedårsagen er udbruddet af COVID-19, der har øget fokus på, hvordan selskaber sikrer medarbejdernes sundhed og sikkerhed samt bremser smittespredningen.
 
Ud over dialog og engagementer stemte vi på mere end 5.200 generalforsamlinger i 2020, hvilket er en stigning fra 406 i 2019. Læs mere om dette i publikationen Active Ownership Report.
 

Fremmer bæredygtighedsstandarder gennem investeringsrestriktioner 

Danske Invest fordoblede antallet af ekskluderede selskaber fra 326 i 2020 til 786 i første kvartal af 2021 for at fremme højere standarder for bæredygtighed. Vi ekskluderer selskaber, som er involveret i aktiviteter, der har en væsentlig negativ indvirkning på bæredygtighedsfaktorer, en utilstrækkelig bæredygtighedspraksis eller ikke har minimale sociale sikkerhedsforanstaltninger. 
 
Vores fonde har eksempelvis ekskluderet 18 selskaber, som var involveret i afskovning. Disse selskaber var primært knyttet til rydning af tropiske regnskove i Brasilien, Malaysia, Indonesien og Borneo.
 
Skovrydning i Brasilien er forbundet med landbrugsudvidelse, mens skovrydning i Malaysia, Indonesien og Borneo i højere grad er relateret til palmeolieplantager. Porteføljerådgiverne har således ekskluderet selskaber, der enten er direkte involveret i skovrydning gennem egne aktiviteter eller indirekte via deres værdikæde.
 

Læs mere i den nye rapport

Ønsker du flere perspektiver og indsigt i vores arbejde med ansvarlige investeringer? Dyk ned i den nye publikation om arbejdet med ansvarlige investeringer her. Our Responsible Investment Journey.
 
Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere om juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.