• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Kvartalsnyt: Corona slog fortsat takten i tredje kvartal

Velkommen til et kort overblik over de vigtigste begivenheder for dig som investor i Danske Invest i et kvartal, der fortsat var præget af efterdønningerne fra coronakrisen med to skridt frem og et tilbage.

Statsminister Mette Frederiksen har brugt metaforen ”dansen med corona” gentagne gange i de seneste måneder. Det er regeringens billede på den gradvise åbning, der i de seneste måneder har været præget af en række tilbageskridt efter en sommer, der ellers bød på masser af fremgang i forhold til at åbne samfundet. Det er et billede, der på flere punkter passer godt til situationen på de finansielle markeder i tredje kvartal, hvor den positive udvikling fortsatte ind i sommerferien ind til uroen igen bredte sig blandt investorerne med kursfald til følge.

To skridt frem og ét tilbage

I februar og marts måned tabte de store aktieindeks mellem 30 og 40 procent, hvorefter der fulgte et historisk stærkt comeback i de fleste markeder. Det betød, at flere af de brede aktieindeks allerede kom tilbage i plus for 2020 i andet kvartal. Det var en trend som fortsatte ind i tredje kvartal, hvor særligt de store amerikanske teknologigiganter, det kinesiske aktiemarked og sundhedssektoren stod for de største kursstigninger. I en periode så det ud som om udviklingen kun gik en vej, og det var op.

Efter det sidste halve års stærke udvikling har de store brede aktieindeks taget sig nogle store udsving, i takt med at frygten for endnu en total nedlukning tog til. Samtidig var der en frygt for, at optimismen på aktiemarkederne trods alt havde været for stor, og at comebacket var kommet for hurtigt. Tredje kvartal har dermed krævet både is i maven og en god spredning som investor.
 

Mere af det samme i tredje kvartal

På trods af den seneste uro, står aktiemarkederne i bl.a. USA, Danmark, Japan og Kina stadig stærkt i 2020. Det samme gælder obligationsmarkederne, der trods pessimistiske afkastforventninger i starten af året, har haft en positiv stabiliserende effekt igennem årets første ni måneder. Hårdere ramt har dele af de nye markeder, Europa og i særdeleshed Østeuropa været, hvor fonden Danske Invest Østeuropa har givet et negativt afkast år til dato på -31,5 procent, hvilket er en lille smule bedre end benchmark (sammenligneligt indeks).

I Danske Invest er det stadig Danske Invest Teknologi (21,6 procent), Danske Invest Kina (20,1 procent) og Danske Invest Danmark (16,0 procent), der har klaret sig bedst målt på absolut performance år til dato.

Relativt i forhold til benchmark har langt størstedelen af obligationsfondene i Danske Invest klaret sig på linje eller bedre end benchmark i løbet af både tredje kvartal og år til dato.

På aktiesiden er billedet mere blandet. Særligt Danske Invest Europa (-2,4X procent år til dato) og Danske Invest Europa Small Cap (-2,6 procent år til dato) har klaret sig pænt i forhold til markedet generelt i et marked, hvor de europæiske aktieindeks stadig kæmper med tocifrede negative afkast år til dato. Det samme gjorde Danske Invest Kina. I den anden ende, kæmper Danske Invest USA og Danske Invest Japan stadig med at følge med deres benchmarks. På Danske Invests fondsoversigt , kan du løbende følge med i fondenes udvikling og afkast både relativt og absolut.
 

To store bæredygtige nyheder i Danske invest

Tredje kvartal i Danske Invest var i høj grad præget af to store bæredygtige nyheder. Bæredygtig omstilling er en global trend med et stort økonomisk vækstpotentiale i de kommende årtier og et attraktivt afkastpotentiale, hvis man formår at investere i de rette aktier. Det er målet for de globale aktiefonde, der bærer navnet Danske Invest Global Sustainable Future, der bl.a. erstatter Danske Invest Global Stockpicking og Danske Invest Global Plus. Fonden har fokus på de selskaber, der går forrest i forhold til at løse de globale udfordringer inden for bæredygtighed – som fx klimaforandringer, overforbrug af klodens ressourcer og vandmangel. Læs om fonden her.

I september måned blev den store bæredygtige indsats i Danske Invest slået fast, da hele 82 fonde og underfonde er blevet tildelt det europæiske bæredygtighedsmærke LuxFLAG ESG. Den store bredde af fonde, der får tildelt LuxFLAG ESG mærkningen, fortæller, at arbejdet med bæredygtighed er en fasttømret og betydningsfuld del af arbejdet med fondene i Danske Invest. Læs om LuxFLAG her. 
 

Bliv klogere på investering og læs gerne mere

Vi slutter denne kvartalsopdatering med en opfordring til at besøge den nye investeringsskole på vores hjemmeside, der løbende vil blive udvidet med nyt og lærerigt indhold. Ønsker du analyser og vurderinger af markedsudviklingen, anbefaler vi, at du besøger Danske Banks hjemmeside med investeringsnyt.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Det er ikke et tilbud eller opfordring til at gøre tilbud om at købe eller sælge et finansielt instrument. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Noter:
Data for Danske Invest Østeuropa, klasse DKK d: De årlige afkast pr. 30.09.2020 er på 1 års sigt -25,4% , 2 års sigt 19,4% , 3 års sigt -2,6% , 4 års sigt 19,1% , 5 års sigt 14,8% . Historiske afkast er ingen pålidelig indikator for fremtidige afkast. Se mere her.

Data for Danske Invest Kina, klasse DKK d: De årlige afkast pr. 30.09.2020 er på 1 års sigt 31,0% , 2 års sigt -1,8% , 3 års sigt 1,5% , 4 års sigt 17,7% , 5 års sigt 17,4% . Historiske afkast er ingen pålidelig indikator for fremtidige afkast. Se mere her.

Data for Danske Invest Japan, klasse DKK d: De årlige afkast pr. 30.09.2020 er på 1 års sigt -4,2% , 2 års sigt -1,4% , 3 års sigt 11,8% , 4 års sigt 13,4% , 5 års sigt 10,2% . Historiske afkast er ingen pålidelig indikator for fremtidige afkast. Se mere her.

Data for Danske Invest Teknologi Indeks KL: De årlige afkast pr. 30.09.2020 er på 1 års sigt 31,9% , 2 års sigt 11,2% , 3 års sigt 36,0% , 4 års sigt 23,3% , 5 års sigt 17,1% . Historiske afkast er ingen pålidelig indikator for fremtidige afkast. Se mere her.

Data for Danske Invest Danmark - Akkumulerende, klasse DKK: De årlige afkast pr. 30.09.2020 er på 1 års sigt 25,2% , 2 års sigt 0,9% , 3 års sigt -0,8% , 4 års sigt 15,9% , 5 års sigt 11,1% . Historiske afkast er ingen pålidelig indikator for fremtidige afkast. Se mere her.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.