• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Konfirmation kan være startskuddet til boligdrømmen i fremtiden

Når konfirmanderne kører fra kirken og videre til festen, vil mængden af flade konvolutter på gavebordene være i overtal. Det åbner nogle spændende muligheder, hvis dagens konfirmand ellers tænker lidt langsigtet.

Tiden, hvor stereoanlæg, racercykler og sprogrejser fyldte op på konfirmandernes gaveborde er fortid. I dag står der penge øverst på ønskesedlen. Ifølge en række aktuelle undersøgelser om konfirmandernes gavehøst, er det ikke småpenge vi taler om. Senest har TV2 foretaget en undersøgelse, der viser, at det ikke er unormalt, at der bliver givet gaver for 25.000 kroner i gennemsnit til konfirmationen.(1)

En oplagt debut på investeringsmarkedet
For mange unge er konfirmationen den perfekte mulighed for endelig at sikre sig drømmetasken fra Yves Saint Laurent eller et par Adidas Yeezy, hvis de ellers kunne skaffes. For de tålmodigt anlagte kan konfirmationen også være det første oplagte økonomiske skridt mod fremtidsdrømmen.

”Konfirmationen vil for mange unge være den første gang i livet, hvor de for alvor kan påbegynde en opsparing med egne penge. Det er selvfølgelig utopi at tro, at konfirmanderne vælger at sætte alle konfirmationspengene til side. Drømmene skal udleves. Men mindre kan også gøre det. Uanset hvilket beløb, der er til overs efter blå mandag, vil det i de fleste tilfælde give god mening at investere pengene, fremfor at lade dem stå passivt på en bankkonto”, siger Kim Thelle Pilgaard, der er investeringsekspert i Danske Invest.

Store drømme i horisonten
Hos de nyslåede konfirmander fylder deres personlige økonomi formentlig ikke særlig meget endnu. Mobilregningen bliver for mange mirakuløst betalt af sig selv og maden, der bliver sat på bordet, er for de fleste fjortenårige helt gratis. Men ude i horisonten ligger der nogle store udgifter og venter. Om seks år vil en stor del af dagens konfirmander have behov for startkapital til at flytte hjemmefra. Om ti år vil mange af dem drømme om den første bil. Og om femten år har en stor del af dem stiftet familie og vil gerne købe en bolig med plads til alle. Der er med andre ord masser af drømme at spare op til.


Tiden arbejder for den tålmodige konfirmand
Kim Thelle Pilgaard peger på, at der hersker en udbredt misforståelse om, at investeringer i aktier eller obligationer kræver et større pengebeløb. Faktisk behøver du ikke mere end nogle få hundrede kroner for at komme i gang. Til gengæld er det vigtigt, at være afklaret om din investeringsprofil, herunder hvornår pengene skal bruges. Jo større tålmodighed du har, jo flere investeringsmuligheder åbner der sig. Anbefalingen i Danske Invest er, at du generelt skal have en tidshorisont på mindst 3-5 år, alt efter hvilken type fond du køber. Og det gælder uanset om du er 14 eller 40 år gammel.

”Når du investerer i værdipapirer er tid en af de vigtigste faktorer. Markederne svinger fra år til år, hvilket finanskrisen for 12 år måske er det bedste eksempel på. Var du blevet konfirmeret i 2007 og havde sat nogle af dine konfirmationspenge i en bred global aktieafdeling lige inden markedet toppede, ville de efterfølgende år have været hårde.  Men siden markedet ramte bunden i 2009 har de finansielle markedet været stødt stigende. Havde du fx sat 25.000 kroner i en bred global indeksfond som Danske Invest Global Indeks den 1. maj 2007, ville beløbet være vokset til 41.000 kroner her 12 år senere, på trods af finanskrisen”, (2) siger Kim Thelle Pilgaard.

Inden konfirmationsopsparingen bliver investeret i værdipapirer, er det altid vigtigt at søge rådgivning. Det vil typisk være din bankrådgiver. På Danske Invests hjemmeside, kan du læse mere om de forskellige typer fonde. Ønsker du inspiration til, hvilken type investering, der passer til dig, kan du se mere her. 

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.¿

(1) Kilde: http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-03-24-tv-2s-brugere-saa-meget-giver-vi-konfirmanden-gaver-for
(2) Kilde: Danske Invest (Management A/S)

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.