• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Danske Invest Afrika er åben for handel igen

Fonden har været lukket for handel siden slutningen af maj. Nu åbnes fonden igen, så investorerne får mulighed for at sælge deres andele.

Siden den 30. maj 2016 har Afrika-fonden været lukket for handel. Først skabte en forestående devaluering af den nigerianske valuta, naira, usikkerhed om kursfastsættelsen, og efterfølgende opstod der problemer med at veksle den egyptiske valuta, egyptiske pund.

”Det har været en helt ekstraordinær situation, hvor det har været vanskeligt at veksle netop de valutaer, som Afrika-fonden havde betydelige investeringer i. For at sikre at alle investorer i fonden blev behandlet ens, og at alle, der ville indløse deres andele, kunne gøre det, har vi været nødt til at holde fonden lukket i den lange periode – desværre. Nu kan vi så åbne den igen, ” siger Morten Rasten, adm. direktør, Danske Invest.

Investeringerne i Nigeria og Egypten er nedbragt
Fra slutningen af maj og frem til nu har fonden reduceret sine investeringer i Nigeria og Egypten til samlet set at udgøre under 4 pct. af fonden. I stedet har fonden investeret midlerne i langt mere likvide papirer som f.eks. sydafrikanske statsobligationer.

”Vi vurderer, at vi nu har reduceret investeringerne i Nigeria og Egypten tilstrækkeligt til at kunne åbne fonden og imødekomme det salg af andele, vi forventer vil komme, når fonden åbner”, siger Morten Rasten.

Det betyder det for dig som investor
Du har nu mulighed for at sælge dine andele i Danske Invest Afrika – Akkumulerende, klasse DKK. Men Danske Invest vil ikke blive udstede nye andele i fonden, da vi fortsat overvejer at lukke fonden eller fusionere den med en anden. Vi forventer, at en ekstraordinær generalforsamling i begyndelsen af 2017 skal tage stilling til dette.

Andelsklassens indre værdi pr. 30. november er beregnet til 86,10. Dette er en reduktion på 9,36 kr. siden fonden blev lukket 30. maj 2016. Tabet skyldes hovedsagelig svækkelsen af den nigerianske og den egyptiske valuta.

I forlængelse af omlægningerne i fonden har vi reduceret fondens indløsningsfradrag til 0,95 pct. Det betyder, at der er lidt lavere omkostninger forbundet med at sælge andelene i fonden end tidligere. Indløsningsfradraget fremgår af prospektet for Investeringsforeningen Danske Invest.

Ændret strategi og ny porteføljerådgiver
Fra den 1. september ændrede Afrika-fonden strategi fra aktivt til passivt styret, og på samme tidspunkt overtog Danske Capital rollen som porteføljerådgiver fra Investec Asset Management. Ændringerne medfører, at fondens løbende administrationsomkostninger blev reduceret fra 1,85 pct. om året til 0,62 pct. om året.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.