• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Chefstrateg: Vi forventer 8-10 pct. i afkast fra aktier

Danske Banks chefstrateg, Tine Choi, vurderer den økonomiske udvikling og udpeger de mest interessante investeringsmuligheder i bankens nye Quarterly House View for 4. kvartal 2018.

Handelskrig, sanktioner mod Iran og Rusland, krise i Tyrkiet, øgede italienske budgetter – for ikke at forglemme en stigende sandsynlighed for, at briterne skal til stemmeurnerne til et de facto-valg om Brexit.

En storm af politiske og geopolitiske risici har ramt de finansielle markeder i 2018, og stormen lægger sig næppe inden for de kommende måneder.

”Især handelskrigen har været en stor usikkerhedsfaktor, men i USA er Donald Trumps popularitet faktisk steget, siden han i marts skød handelskrigen i gang. Derfor forventer vi, at han som minimum vil holde liv i handelskrigen frem til midtvejsvalget i USA den 6. november i år,” siger chefstrateg Tine Choi i Danske Banks nye Quarterly House View, hvor hun gennemgår de aktuelle muligheder og risici på de finansielle markeder.

Forventer afkast på 8-10 pct.
Trods handelskrigen og de øvrige usikkerhedsfaktorer ser Tine Choi endnu ingen tegn på, at en større økonomisk nedtur er under opsejling i nogle af de store økonomier. De senere år har investorer nydt godt af et globalt økonomisk opsving, og trods aftagende vækst forventer chefstrategen, at opsvinget forbliver intakt over de kommende 12 måneder.

”Derfor fastholder vi vores overvægt i aktier, mens vi modsat har en undervægt i obligationer. Vores forventning er, at globale aktier i løbet af de kommende 12 måneder vil give et afkast i niveauet 8-10 pct. Afkastet for danske investorer vil dog også afhænge af, hvordan valutakurserne udvikler sig, og samtidig må investorer formentlig indstille sig på betydelige kursudsving undervejs,” fortæller hun.

Ser størst potentiale i emerging markets
Tine Choi ser størst potentiale i aktier fra emerging markets, herunder ikke mindst asiatiske aktier, selv om Kina befinder sig i orkanens øje i forhold til handelskrigen. Hidtil i år har emering markets-aktier udviklet sig markant dårligere end europæiske og amerikanske aktier, og chefstrategens vurdering er, at de har noget til gode.

Amerikanske aktier har kørt solo i 2018

”Vores vurdering er, at indtjeningsudsigterne generelt er gode for selskaberne i emerging markets, og at aktierne er attraktivt prisfastsat. Der er i vores øjne indregnet rigtig meget negativt i kurserne på emerging markets-aktier, mens det modsatte er tilfældet for amerikanske aktier, som er steget mest i år. Derfor ser vi større chancer for positive overraskelser i emerging markets og større risiko for negative overraskelser i USA,” siger hun.

Når det gælder sektorer, ser Tine Choi det mest attraktive potentiale i aktier inden for sektorerne sundhed, IT og råvarer.

Læs det nye Quarterly House View for 4. kvartal 2018 her.


Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.