• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Nu kan du se forventninger til udbytter i dine fonde fra Danske Invest

Selvom de endelige udbytter for 2021 først kan blive beregnet, når året er gået, kan du allerede nu få et indblik i årets forventede udbytter.

Sæsonen for udbetaling af udbytter nærmer sig med hastige skridt. Første skridt er offentliggørelsen af de forventede udbytter for 2020, som du finder ved at klikke på linket nederst i denne artikel. Det er dog vigtigt at understrege, at de endelige udbytter kan ændre sig i forhold til de forventede satser frem mod årsskiftet.

Udbytter er et vigtigt begreb at kende for alle, der er investeret i aktier. Det er nemlig navnet på det lille stykke af et selskabs værdi, som uddeles kontant hvert år til investorerne, hvis ellers udviklingen og overskuddet i selskabet berettiger til det i det forgangne år. Når en fond udbetaler udbytte, bliver det taget fra dens samlede formue, hvilket får kursen på fonden til at falde tilsvarende med udbyttet.

LÆS OGSÅ: DERFOR SKAL DU LADE UDBYTTERNE ARBEJDE FOR DIG

Få udbyttet geninvesteret automatisk

De endelige udbytter bliver godkendt 7. februar 2022, og herefter udbetales udbytterne til investorerne. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dit udbytte, men i stedet vil geninvestere det, tilbyder Danske Bank en ordning, hvor du automatisk får dit udbytte geninvesteret i samme fond.
Der er flere fordele ved denne ordning. Dels opnår du som investor en markant besparelse, idet beløb geninvesteres uden emissionstillæg og uden kurtage, og dels vil det forventede afkast over tid vokse på grund af renters rente-effekten.

Du kan høre mere om automatisk geninvestering hos din bankrådgiver eller hos Investering Direkte på 55 85 04 35. Du kan også tilmelde dig ordningen via Danske Netbank. Gå ind under menupunktet "Investering", og under "Depoter" klikker du på "Geninvestering". Du skal huske at tilmelde dig ordningen inden den 7. februar 2022. Det vil sige den 6. februar eller tidligere.

Se de foreslåede udbytter i Danske Invest og Danske Invest Select
 

Sådan geninvesterer du dine udbytter

Hvis du er investeret i en aktiefond, skal du først og fremmest undersøge, om den er udbyttebetalende. (Hvilket i øvrigt langt de fleste fonde i Danmark er.) I Danske Invest kan du se det på navnet, da de er markeret med ”Klasse d.” D’et står for dividende, der er et andet ord for udbytter. Hedder den noget med ”akkumulerende”, indgår udbytterne automatisk i forvaltningen af fonden.

Er din fond udbyttebetalende, og ønsker du ikke selv stå for geninvesteringen, kan du få din bank til at geninvestere dine udbytter i de samme fonde, som udbytterne er udbetalt fra. Så opnår du samtidig en besparelse, fordi udbytterne geninvesteres omkostningsfrit – dvs. uden at du skal betale kurtage og emissionstillæg. I Danske Bank er det gratis at oprette aftalen og nemt igennem Danske Banks netbank. Når du er logget ind skal du klikke på ”Vælg Investering” for den fond du er investeret i og igen trykke på ”Vælg Geninvestering”.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.