• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Markeringen af fonde med negative afkastforventninger er netop blevet opdateret

I Danske Invest tog vi sidste år initiativ til at markere de fonde, hvor investorerne skal være særlig opmærksom på lave eller negative afkastforventninger. Vi har netop foretaget en opdatering af antallet af markerede fonde på baggrund af nye afkastmodeller.

Det nuværende historisk lave renteniveau har gjort det svært at se, hvor afkastet skal komme fra i store dele af obligationsmarkedet i de kommende år. Som konsekvens af udviklingen, indførte Danske Invest i december 2019 en række markører på de fonde, hvor afkastpotentialet er særligt påvirket af de lave renter.

”Vi overvåger løbende de af vores fonde, hvor du som investor skal være ekstra opmærksom på mulighederne for positive afkast grundet det nuværende lave renteniveau. Det gælder først og fremmest for en væsentlig del af vores obligationsfonde. Vi har netop opdateret afkastmodellerne og forventningerne til afkast, hvilket betyder, at antallet af fonde, hvor vi markerer for lave afkastforventninger, stiger,” siger Kim Thelle Pilgaard, der er investeringsspecialist i Danske Invest.
 

Tal med en rådgiver om mulighederne

De fremtidige afkast i obligationsmarkederne afhænger af, hvordan renten udvikler sig fremover. Selv om afkastmulighederne i de markerede fonde er påvirket af det lave rentemiljø, kan de stadig være relevante for den enkelte investor, eksempelvis som et element  i en bredt sammensat opsparing.
 
”Hvorvidt du skal inddrage de markerede fonde i din opsparing afhænger af en lang række faktorer, heriblandt dine øvrige investeringer. Dine forventninger til renteudviklingen og din risikovillighed samt tidshorisonten, der også spiller en væsentlig rolle. Som for andre Danske Invest fonde anbefaler vi derfor altid, at dine valg af investeringer sker i samarbejde med en rådgiver”, slutter Kim Thelle Pilgaard.
 
Markeringen fremgår i fondsoversigterne som et lille mørkeblåt udråbstegn, samt på websiderne for de enkelte fonde, der er berørt.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Det er ikke et tilbud eller opfordring til at gøre tilbud om at købe eller sælge et finansielt instrument. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.