• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Lukningen af Danske Invest Østeuropa er godkendt

Finanstilsynet har godkendt afviklingen af Danske Invest Østeuropa, hvilket betyder, at lukningen af fonden er på plads og de første udbetalinger af midler vil ske hurtigst muligt.

Omstændighederne omkring afviklingen af Danske Invest Østeuropa er på flere punkter helt usædvanlige. Krigen i Ukraine og udelukkelsen af udenlandske investorer på det russiske aktiemarked betyder, at hovedparten af fondens russiske aktier ikke kan sælges på nuværende tidspunkt. Det er derfor uvist, hvornår fonden er helt afviklet. Det betyder, at udbetalingen af fondens midler vil ske over en eller flere omgange i takt med, at aktierne frasælges. Datoen for første udbetaling er endnu ikke på plads, men vil ske hurtigst muligt.

I myndighedernes godkendelse indgår ikke muligheden for en midlertidig åbning af fonden, som det blev besluttet af afsøge muligheden for på årets generalforsamling. Derfor bliver det ikke muligt at afslutte sit engagement i fonden som investor, før den er endelig afviklet, med de fordele og ulemper det giver.

Bemærk, at det er forbundet med stor usikkerhed, om de tilbageblevne russiske aktier kan sælges på et senere tidspunkt, hvornår de i givet fald kan sælges, og hvilken værdi de kan sælges til. I sidste ende kan de vise sig at være uden værdi.

LÆS OGSÅ: Lukningen af Danske Invest Østeuropa er vedtaget


Hvad skal jeg gøre som investor?

Som investor i fonden skal du ikke foretage dig noget. Fondens værdi vil blive opgjort og midlerne vil blive fordelt og udbetalt i takt med, at aktierne kan sælges. Men vær opmærksom på, at afviklingen forventes at blive langvarig, og der kan forekomme en tidsmæssig forskydning af skattepligt på udbetalingerne og fradragsret på eventuelt tab.

Hvis du har spørgsmål vedrørende lukningen, anbefaler vi, at du kontakter din rådgiver. Har du spørgsmål vedrørende de skattemæssige konsekvenser af afviklingen, anbefaler vi dig at søge råd hos din sædvanlige skatterådgiver.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.