• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Lukningen af Danske Invest Østeuropa er vedtaget

På årets generalforsamling vedtog investorerne at lukke Danske Invest Østeuropa. Beholdningen i fonden vil blive udbetalt, når Finanstilsynet har godkendt lukningen og i takt med, at fondens aktier frasælges.

På Danske Invests generalforsamling den 28. april 2022, havde Danske Invests bestyrelse stillet forslag om at lukke Danske Invest Østeuropa. Forslaget blev vedtaget af foreningens investorer. Det betyder, at arbejdet med at lukke fonden og sælge aktierne kan påbegyndes, når Finanstilsynet i Danmark formelt har godkendt beslutningen.
 
Begrundelsen for lukningen bunder i de internationale sanktioner mod Rusland, eksklusion af russiske statsejede virksomheder samt et russisk aktiemarked, som er lukket for udenlandske investorer.
 
LÆS OGSÅ: Bestyrelsen indstiller til lukning af Danske Invest Østeuropa
 
Det russisk aktiemarked har været lukket for udenlandske investorer siden februar og det er fortsat uvist, hvornår det åbner. Selvom det russiske aktiemarked åbner igen, forventer ledelsen i Danske Invest ikke at kunne levere den ønskede værdiskabelse i fonden fremadrettet, ligesom en passende spredning af investeringer vil være svær at opnå på grund af de mange eksklusioner og sanktioner rettet mod Rusland.

Hvis du har andele i fonden

Hvis du har spørgsmål vedrørende lukningen anbefaler vi, at du kontakter din sædvanlige rådgiver. Har du spørgsmål vedrørende de skattemæssige konsekvenserne af opsigelsen, anbefaler dig at søge råd hos din sædvanlige skatterådgiver
 
Vi følger situationen nøje og vil holde dig opdateret på denne webside, efterhånden som processen med at afvikle fonden udvikler sig.
 
Fonden har været suspenderet siden den 25. februar 2022 og der bliver ikke opkrævet løbende administrationshonorar. 
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.