• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Kinesisk aktienedtur får begrænset effekt

Danske Invests chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen forventer ikke større internationale følgeskader fra aktiefaldene i Kina.

De kinesiske aktiers nedtur tager overskrifter verden over. Men selv om den seneste måneds kursfald på de kinesiske børser har sendt landets aktier ned med mere end 30 pct., så er de internationale effekter minimale. Det vurderer Danske Invests chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen.
 
“Hvis man som international investor skal bekymre sig om kursfaldene på kinesiske aktier, så skal man bekymre sig for, om det får indflydelse på kinesisk økonomi, og her er vores primære budskab, at myndighederne vil sikre finansiel stabilitet via banksystemet,” siger han og tilføjer:

”Når vi ser aktiemarkederne  i Japan og USA reagere negativt på Kina, så sker det ikke med baggrund i fundamentale forhold. Kursfaldene i Kina bør ikke få betydning for de øvrige finansmarkeder.”

Stor forskel på Hong Kong og Fastlandskina
Ifølge chefanalytikeren er det vigtigt at skelne mellem aktier fra Hong Kong og Fastlandskina.

”Aktiemarkedet på fastlandet er i høj grad drevet af private investorer, og aktiviteten her er meget spekulativ. Et eksempel herpå er, at investering for lånte penge er mere end fordoblet inden for de seneste 12 måneder, og det har derfor været en afgørende faktor bag de voldsomme stigninger forud for kursfaldene,” siger Bo Bejstrup Christensen.

Trods den seneste måneds kursfald ligger kinesiske aktier på fastlandet fortsat 70 pct. højere end for blot et år siden.

”De seneste begivenheder i Kina understreger blot vores langsigtede anbefalinger til vores investorer – nemlig at være ekstremt påpasselig med at investere udelukkende i kinesiske aktier, fordi markedet er så snævert, og fordi det fra tid til anden påvirkes af totalt uigennemsigtige faktorer,” siger chefanalytikeren.

 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.