• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Japanske aktier med fem stjerner og guldmedalje

Et stærkt hold af porteføljeforvaltere og en sund investeringsproces har sørget for at give Danske Invest Japan den højeste rating fra det uafhængige analysebureau Morningstar både på hidtidigt og fremtidigt afkast.

Susanna Blavarg/Johner/Ritzau Scanpix

Danske Invest Japan* er gået fra fire til fem stjerner hos det uafhængige analysebureau Morningstar, som samtidig har hævet fondens medalje fra sølv til guld . Morningstar indførte i maj 2023 ’Morningstar Medalist Rating’, som er Morningstars fremadrettede analyse af en fond. Man kan populært sige, at stjerner kigger bagud og medaljer kigger fremad.

Hvis vi begynder med at kigge tilbage, så er fonden foran sit benchmark, når man kigger et, tre, fem og ti år tilbage. Hidtil i år ligger fonden 3,61 procentpoint foran sit indeks efter omkostninger (pr. 31.08.2023).

Foran indeks i de seneste ti år
Danske Invest Japan er eksternt forvaltet af Sumitomo Mitsui DS Asset Management. Porteføljeforvalteren hedder Takuya Kamishi. Han har 25 års erfaring og har været ansvarlig for Danske Invest Japan i de seneste 13 år. Ved sin side har han en næsten lige så erfaren medforvalter, Osamu Koide. Det er altså dem, vi kan takke for den gode performance og for de fem stjerner fra Morningstar.Sumitomo Mitsui DS Asset Management har i mere end 25 år rådgivet amerikanske, europæiske og asiatiske kunder om investeringer i japanske aktier. Den store erfaring betyder, at Sumitomo Mitsui har opbygget et effektivt lokalt netværk, som udgør et centralt element i Sumitomo Mitsuis tilgang til investering i japanske aktier.

Sumitomo Mitsuis investeringsstil er baseret på at finde aktier, der ud fra selskabets nøgletal fremstår undervurderede. Danske Invest Japan investerer med andre ord primært i value-aktier. Efterfølgende vælges de enkelte investeringer på baggrund af indgående kvalitative analyser, besøg hos virksomhederne og møder med ledelserne.

Læs også: Her investerer private investorer i øjeblikket

Forventet performance er til en guldmedalje
Det er ikke kun de bagudskuende stjerner, der har taget et nøk op i den seneste analyse fra Morningstar. Også ratingen af forventede resultater er gået op. Danske Invest Japan er blevet hævet fra en rating, der gav sølv, til nu at kunne prale med en guldmedalje.

Morningstars udvælgelsesprincipper i Medalist Rating

 • Process. Fondens strategi, og hvordan teamet har været i stand til at eksekvere på denne
 • People. Fokus på porteføljeforvalterne. Evner, erfaring, ressourcer fra analytikerne
 • Parent. Forvalteren (selskabet) som helhed
 • Performance. Primært fokus på risikojusteret afkast
 • Price. Er prisen fair i sammenligning med konkurrenterne

Også når det kommer til uddeling af medaljer, vejer porteføljeforvalterne tungt. People og process får den højeste vurdering af Morningstar, som bemærker, at omkostningerne er den eneste svaghed ved fonden, som ellers får ros for at have en forventelig ensartet og pålidelig performance, og derfor har fået den højest mulige rating. Morningstar sammenligner med 1200 forskellige fonde på verdensplan, der investerer i Japan, men skelner ikke mellem indeksfonde, aktivt forvaltede fonde eller fonde målrettet det institutionelle marked. I Danmark er der ifølge Finansdanmark otte fonde, der investerer i Japan, og som er tilgængelige for retail-kunder. Hér befinder Danske Invest Japan sig blandt de mindst omkostningstunge.

Danske Invest Japan er overvægtet inden for sektorerne varige forbrugsgoder/service og ejendomsselskaber i forhold til sine konkurrenter. Fonden er til gengæld undervægtet inden for informationsteknologi og sundhed. Fonden indeholder i øjeblikket i 74 forskellige selskaber. De ti største investeringer står for 35,7 procent af strategien.
 
*Fond nævnt i artiklen:
Data for Danske Invest Japan, klasse DKK d: De årlige afkast pr. 31.07.2023 er på 1 års sigt 12,1%, 2 års sigt 4,6%, 3 års sigt 17,8%, 4 års sigt -0,0%, 5 års sigt -3,3%, 6 års sigt 11,0%, 7 års sigt 10,6%, 8 års sigt 2,8%, 9 års sigt 22,1%, 10 års sigt 9,8%. Historiske afkast er ingen pålidelig indikator for fremtidige afkast. Se mere her.
 
Denne publikation er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning.
Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative.

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.


Vi henviser dig til at læse prospektet og dokumentet med central information, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning.  Et sammendrag af investorrettigheder er tilgængeligt på dansk og kan sammen med mere information om fondens bæredygtighedsrelaterede egenskaber findes her. Beslutningen om at investere i fonden bør træffes under hensyntagen til alle fondens miljømæssige og/eller sociale karakteristika som beskrevet i prospektet.

Danske Invest Management A/S kan beslutte at opsige aftalerne, som er indgået med henblik på markedsføring af dets fonde.

 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.