• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Invasionen af Ukraine skaber uro på de finansielle markeder

Ruslands invasion af Ukraine har øget usikkerheden på de finansielle markeder med store udsving til følge. Danske Banks chefstrateg anbefaler i en ny analyse, at du holder fast i din investeringsstrategi.

De finansielle markeders reaktion på invasionen har været næsten lige så forudsigelig som fordømmelserne fra hele verden. Investorerne flygter fra risiko over mod mere sikre aktiver, så mens aktierne er faldet, er obligationer, dollar og guld steget. Sådan lyder det fra Danske Banks chefstrateg Frank Øland i en klumme om den seneste udvikling i Ukraine.
 

Hold fast i dine investeringer

På trods af de store forskydninger på de finansielle markeder er anbefalingen, at du holder hovedet koldt, og holder fast i din investeringsstrategi.

”Hold fast i strategien og din aktieandel. Aktierne er faldet betydeligt siden årets start, og en fuld invasion samt betydelige sanktioner er nu indregnet i kurserne. Aktierne kan godt falde yderligere i de kommende dage og uger, men på 3-6 måneders sigt forventer vi, at aktiekurserne er højere, end de er i dag. Vi har tidligere set, at lignende begivenheder, fx Golfkrigen, har udløst et kraftigt kursfald, hvorefter markedet har rettet sig, så aktiekurserne seks måneder senere var betydeligt højere end før krigens start,” skriver Frank Øland.

Læs hele klummen her: Chefstrateg: Det er ikke nu, du skal sælge dine aktier (danskebank.dk)
 


Derfor kan fondene blive suspenderet under markedsuro

Når uroen skaber store udsving på aktiemarkederne, kan det være nødvendigt at lukke udvalgte fonde for at beskytte dig som investor. I forbindelse med invasionen af Ukraine har aktiefonden Danske Invest Østeuropa eksempelvis allerede været lukket for handel i korte perioder. De store udsving i fonden har medvirket til, at det ikke har været muligt at prisfastsætte de underliggende værdipapirer. Når det ikke er muligt at prisfastsætte de underliggende værdipapirer, er det ikke muligt at beregne en korrekt indre værdi (også kaldet NAV). Når der ikke kan beregnes korrekt indre værdi, kan investorer ikke tegne/købe og indløse/sælge til korrekte værdier. Derfor har det i fondenes og aktionærernes interesse været nødvendigt at lukke for handlen i perioder.

LÆS OGSÅ: Suspensioner - spørgsmål & svar
 

Denne artikel er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative.

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Vi henviser dig til at læse prospekterne, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospektet og information om klagehåndtering er tilgængeligt på dansk og kan findes her. 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.