• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Forventninger til 2014: Virksomhedsobligationer har pil op

Økonomien fortsætter sandsynligvis med at vokse, mens renterne vil stige moderat. Derfor opfordrer Danske Invests kundechef til at kigge mod virksomhedsobligationer, hvis du vil investere i obligationer.

De seneste år har investorer kunne glæde sig over positive afkast på både aktier og obligationer, men det kan man ikke forvente sig af investeringsmarkederne i 2014, mener Lars-Kristian Olsen, kundechef i Danske Invest.

”På aktiemarkederne kan man forvente lidt lavere afkast end sidste år, og på obligationsmarkederne vil man på grund af stigende renter måske endda se negative afkast – f.eks. på danske realkredit- og statsobligationer.”

Vækst er godt for virksomhedsobligationer
Vil man gerne investere i obligationer, opfordrer han derfor til at kigge mod virksomhedsobligationer.

”Da vi forventer, at væksten vil stige i 2014, vil virksomhedsobligationer sandsynligvis klare sig godt. En interessant mulighed er Danske Invest Euro High Yield-obligationer, hvor der investeres i europæiske virksomhedsobligationer med lidt større risiko – og derfor også højere rente.”

Lars-Kristian Olsen peger også på Danske Invests afdeling med nordiske virksomhedsobligationer som en interessant investeringsmulighed, da denne afdeling har en bred investeringsramme, der bl.a. giver mulighed for at investere i selskaber, der endnu ikke har fået en kreditvurdering. En officiel kreditvurdering er både dyr og tidskrævende og der er derfor mange selskaber, som ikke får lavet en, men som alligevel kan være en god investering.

Et mix af obligationer sænker risikoen          
Synes man, at virksomhedsobligationer lyder lidt for risikabelt, er det måske en ide at kigge lidt nærmere på Danske Invest Mix Obligationer.

”Hvis du investerer i Danske Invest Mix Obligationer, får du automatisk en kombination af danske obligationer, virksomhedsobligationer og obligationer fra nye markeder. Herved spredes din risiko, og den er derfor lavere, end hvis du investerer i direkte i de afdelinger, der udelukkende investerer i virksomhedsobligationer,” fortæller Lars-Kristian Olsen, der også helt generelt opfordrer til at sprede risikoen – på den måde rammer negative afkast knap så hårdt.

Læs mere om hvad man som investor skal være opmærksom på, når man sammensætter sin portefølje.

Husk risikoen
Du kan læse mere om risikoforhold for de nævnte afdelinger under ”produkter”, hvor du også finder prospekt og central investorinformation.

Husk også, at enhver investering indeholder en risiko for tab.

Danske Invests forventninger til 2014
Vil du vide mere om vores forventninger til investeringsmarkederne i 2014, kan du se videoen med Danske Invests chefanalytiker her.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.