• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Forslag til fusioner af afdelinger i Investeringsforeningen Danske Invest

Bestyrelsen for Investeringsforeningen Danske Invest indstiller til foreningens ordinære generalforsamling, at en række afdelinger fusionerer.

Den 23. april 2024 skal generalforsamlingen tage stilling til forslag om at fusionere otte Danske Invest afdelinger med otte finske afdelinger forvaltet af Nordea Fund Management.

De otte fusioner er: 
 

Ophørende afdeling Fortsættende afdeling
Danske Invest Horisont 20 – Akkumulerende KL Nordea Plan Konservativ Fund
Danske Invest Horisont 35 – Akkumulerende KL Nordea Plan Moderat Fund
Danske Invest Horisont 50 – Akkumulerende KL Nordea Plan Balansert Fund
Danske Invest Horisont 65 – Akkumulerende KL Nordea Plan Vekstorientert Fund
Danske Invest Horisont 80 – Akkumulerende KL Nordea Plan Offensiv Fund
Danske Invest Horisont 100 – Akkumulerende KL Nordea Bærekraftige Aksjer Global Fund
Danske Invest Horisont Rente Konservativ - Akkumulerende KL Nordea Kreditt Stars Fund
Danske Invest Horisont Rente Plus -  Akkumulerende KL Nordea Defensive Fund

De ophørende afdelinger markedsføres alene i Norge og er blevet matchet med fortsættende afdelinger, der har tilsvarende vilkår med hensyn til det samlede værditilbud og investeringsstrategi, løbende gebyrer, SRI-niveauer, risiko/afkast-niveau og SFDR-klassificering. Det er vurderingen, at investorerne efter fusionen fortsat vil modtage tilsvarende ydelser fra en kvalificeret udbyder. Henset til at både den eksisterende forvalter og den fortsættende forvalter er blandt de ledende investeringsforvaltningsselskaber i det nordiske marked, er det ikke forventningen, at fusionen vil påvirke kvaliteten af den service, som investorerne har været vant til at få. Investorerne skal ikke foretage sig yderligere for at forblive eksponeret mod et tilsvarende fondsprodukt og vil ikke afholde direkte fusionsomkostninger.

”Fusionerne fra Danske Invest til Nordea Fund Management er en naturlig følge af Danske Banks overdragelse af den norske privatkundeforretning til Nordea Banks norske filial. Hvis fusionerne vedtages som forventet og godkendes af myndighederne, vil langt hovedparten af de nuværende investorer i de ophørende afdelinger følge deres velkendte rådgivningssetup og de rådgivere, der flytter fra Danske Bank til Nordea,” siger Morten Rasten, vicedirektør i Danske Invest Management.


Danske Invest Fjernøsten foreslås fusioneret med Danske Invest Nye Markeder KL

Udover ovenstående fusioner skal der på generalforsamlingen tages stilling til forslag om at fusionere en afdeling med en anden eksisterende Danske Invest-afdeling, der i videst muligt omfang dækker samme investeringsområder.
 
Ophørende afdeling Fortsættende afdeling
Danske Invest Fjernøsten KL Danske Invest Nye Markeder KL

Forslaget om fusionen af afdelingerne skyldes, at den ophørende afdeling har set en faldende formue de senere år, og at der ikke forventes at være interesse for afdelingen fremover. Nye Markeder KL er valgt som forsættende afdeling, da dens investeringsunivers kommer tættest på den ophørende afdelings investeringsunivers og da den er aktivt styret som den ophørende afdeling. 

Bliver forslagene vedtaget som forventet, vil de ni ophørende afdelinger blive fusioneret med de fortsættende afdelinger i sidste kvartal af 2024, som nærmere angivet i fusionsinformationsdokumenterne.

Fusionerne følger forskellige fusionsplaner- og redegørelser. De fulde fusionsplaner- og redegørelser kan findes her.

Danske Invest Horisont 20 – Akkumulerende KL  Danske Invest Horisont 35 – Akkumulerende KL  Danske Invest Horisont 50 – Akkumulerende KL  Danske Invest Horisont 65 – Akkumulerende KL  Danske Invest Horisont 80 – Akkumulerende KL  Danske Invest Horisont 100 – Akkumulerende KL  Danske Invest Horisont Rente Konservativ - Akkumulerende KL Danske Invest Horisont Rente Plus - Akkumulerende KL Danske Invest Fjernøsten KL

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.