• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Farvel til et år med store begivenheder og flotte afkast

2019 var et godt år at være investeret i, hvor særligt aktieinvestorerne bl.a. blev belønnet med tocifrede afkast i alle aktiefondene.

Investeringsåret 2019 har på flere punkter været et usædvanligt år set med en investors øjne. På den ene side har finansmedierne været fyldt med negativt ladede historier om handelskrig, Brexit, rekordlave renter og en svækket global økonomisk vækst. Men vender du for en stund hovedet væk fra nyhedsstrømmen og kigger ned i afkasttabellerne, har der stort set kun været positive nyheder i løbet af året. Det gælder uanset, om du har været investeret i aktier, obligationer eller en kombination af disse.
 
”Langt de fleste investorer, der har sat sine penge i en bredt sammensat investeringsfond i det forgangne år, har truffet et godt valg frem for ikke at være investeret. Bortset fra lidt turbulens i august måned, hvor handelskrigen mellem Kina og USA skabte noget aktieuro, har 2019 budt på stigende kurser for investorerne. Det er en kærkommen påmindelse om ikke at lade sig påvirke for meget af nyhedsstrømmen på den korte bane, men i stedet holde fast i sin langsigtede strategi”, siger Kim Thelle Pilgaard, der er investeringsspecialist i Danske Invest.
 
I alle Danske Invests aktiefonde har du således fået tocifrede afkast, hvis du har været investeret igennem hele året, ligesom obligationsejerne i udgangspunktet også er blevet belønnet med positive afkast i 2019, takket være de stigende kurser på obligationer som konsekvens af de faldende renter.
 
I forhold til den generelle markedsudvikling havde Danske Invests obligationsfonde et godt år, hvor en stor del af fondene slog deres referenceindeks. På aktiesiden var billedet mere blandet, hvor flere af de aktivt forvaltede aktiefonde i Danske Invest havde sværere ved at følge med markedsudviklingen. De passivt forvaltede indeksfonde i Danske Invest, nød alle godt af markedsudviklingen.
 
Vær ekstra opmærksom på dine udbytter
Den positive udvikling i fondene betyder, at du skal være ekstra opmærksom, hvis du er investeret i en såkaldt udloddende fond. Det er de fonde, der løbende udbetaler udbytter til sine investorer. Har du ikke brug for dine udbytter her og nu, kan det nemlig være en rigtig god idé at geninvestere pengene.
 
“Der kan være flere gode grunde til at tilmelde sig en ordning, hvor du automatisk får dit udbytte geninvesteret. For det første opnår du en besparelse, da udbytterne geninvesteres omkostningsfrit – dvs. uden at du skal betale kurtage og såkaldt emissionstillæg. For det andet sikrer du dig, at pengene arbejder videre for dig og ikke bliver udbetalt til en bankkonto til lav eller ingen rente”, siger Kim Thelle Pilgaard.
 
Du kan høre mere om automatisk geninvestering hos din bankrådgiver eller hos Investering Direkte på 55 85 04 35. Du kan også tilmelde dig ordningen via Danske Netbank. Gå ind under menupunktet "Investering". Under "Depoter" klikker du på "Geninvestering". Du skal huske at tilmelde dig ordningen senest den 4. februar 2020, hvor de endelige udbyttestaser bliver offentliggjort.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.