• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Erfarent team overtager obligationer i de nye markeder i lokal valuta

Danske Invest Nye Markeder Obligationer Lokal Valuta skifter porteføljerådgiver og sænker priserne, samtidigt med at de bliver en del af Danske Invests internationalt hædrede investeringsteam for obligationer i de nye markeder.

Historien kort fortalt

 • Porteføljerådgivningen af fonden skifter fra Goldman Sachs til Danske Bank Asset Management
 • De to porteføljerådgivere Anne Margrethe Tingleff og Duc Hong Hoang er sat i spidsen
 • Skiftet betyder, at Danske Invests obligationsfonde i de nye markeder i henholdsvis lokal og hård valuta får samme investeringsteam
 • Omkostninger sænkes i forbindelse med skift af porteføljerådgiver

Danske Invest har i en årrække markeret sig internationalt med sin porteføljerådgivning af obligationer i de nye markeder udstedt i hård valuta (EUR og USD). Siden 2013 har Danske Invest Nye Markeder Obligationer, der investerer i obligationer i de nye markeder udstedt i hård valuta, leveret solide merafkast, modtaget international hæder og opnået fem stjerner fra Morningstar. Det er fonde, der primært investerer i statsobligationer i de nye markeder, som eksempelvis Brasilien, Polen og Rusland.

Læs også: Jagten på positive renter sender investorerne til de nye markeder

Frem til den 5. maj 2021 har rådgivningen af søsterfonden Danske Invest Nye Markeder Obligationer Lokal Valuta været varetaget af Goldman Sachs Asset Management. Det ændrer sig nu, hvor ansvaret for fonden overtages af de to nyansatte porteføljerådgivere Anne Margrethe Tingleff og Duc Hong Hoang. Teamet bliver dermed en del emerging markets debt teamet i Danske Bank Asset Management.

”Selvom der er forskel på obligationer i de nye markeder i henholdsvis lokal og i hård valuta, er der mange synergieffekter i at samle de to strategier i et team, som har leveret fantastiske resultater. Anne Margrethe Tingleff kommer med en solid baggrund, hvor hun har leveret gode forvaltningsresultater i lignende fonde. Samtidigt vil begge teams nyde godt af den fælles erfaring, der tilsammen er opbygget,” siger Robert Mikkelstrup, administrerende direktør i Danske Invest.
 

Erfarent team overtager forvaltningen

Det bliver den erfarne porteføljerådgiver Anne Margrethe Tingleff, der sammen med Duc Hong Hoang overtager ansvaret for fonden. Hun har erfaring med lignende investeringsstrategier i SparInvest og senest Nordea, hvor hun med succes etablerede to obligationsfonde med de nye markeder i fokus i både hård og lokal valuta. I SparInvest arbejdede hun tæt sammen med Jacob Ellinge Nielsen, der i dag er senior porteføljerådgiver for Danske Invests obligationsfonde i hård valuta. Duc Hong Hoang er ved at færdiggøre sin PhD på Lunds universitet, hvor han blandt andet har benyttet finansiel økonometri til at forudsige udsving i valutakurserne og risikopræmier.

”Det krævede få overvejelser at sige ja til stillingen som porteføljerådgiver i Danske Invest Nye Markeder Obligationer Lokal Valuta. Jeg kender Jacob fra min tid i SparInvest, og har altid fulgt interesseret med i Danske Invest Nye Markeder Obligationer, der er blandt de bedste i verden. Jeg har arbejdet med overtagelsen af rådgivningen i en periode nu og kan allerede mærke værdien i at være en del af et stærkt team med mange kompetencer samlet,” siger Anne Margrethe Tingleff.
 

Praktisk information

Har du allerede investeret i Danske Invest Nye Markeder Obligationer Lokal Valuta, behøver du ikke foretage dig noget. Fondene fortsætte i sin eksisterende form, men med et nyt rådgivningsteam. Fondene, der allerede har nogle af de laveste omkostninger i markedet, vil blive sænket yderligt i forbindelse med skift af porteføljerådgiver. Har du spørgsmål eller er i tvivl om noget, anbefaler vi dig at tale med din rådgiver.  

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Det er ikke et tilbud eller opfordring til at gøre tilbud om at købe eller sælge et finansielt instrument. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Noter:
Data for Danske Invest Nye Markeder Obligationer, klasse DKK d h: De årlige afkast pr. 31.03.2021 er på 1 års sigt 15,9% , 2 års sigt -9,5% , 3 års sigt 0,3% , 4 års sigt 3,5% , 5 års sigt 9,8% . Historiske afkast er ingen pålidelig indikator for fremtidige afkast. Se mere her.

Data for Danske Invest Nye Markeder Obl. Lokal Valuta - Akkumulerende, klasse DKK: De årlige afkast pr. 31.03.2021 er på 1 års sigt 6,0% , 2 års sigt -5,2% , 3 års sigt -1,1% , 4 års sigt -1,6% , 5 års sigt 13,0% . Historiske afkast er ingen pålidelig indikator for fremtidige afkast. Se mere her.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.