• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Chefstrateg: Aktierne indhenter det tabte i 2019

De finansielle markeder opfører sig ifølge Danske Banks chefstrateg, Tine Choi, som om en økonomisk nedtur er nært forestående, men hun deler ikke den udbredte skepsis og ser et pænt kurspotentiale fra aktier i 2019.

Aktierne har hidtil i 2018 leveret det dårligste afkast, siden finanskrisen sluttede i 2009, og det ser ikke meget bedre ud, når vi kigger på obligationerne.

Der er mange gode forklaringer på, at globale aktier aktuelt ligger med et negativt afkast i niveauet 2-3 pct. for 2018; en ny regering i Italien, der er på kollisionskurs med EU, usikkerhed om Brexit, amerikansk midtvejsvalg, handelskrig mellem USA og Kina samt stigende globale renter.

”Generelt giver udviklingen på aktiemarkederne dog indtryk af, at vi står lige på tærsklen til en økonomisk recession, og det er bestemt ikke tilfældet. Tværtimod vurderer vi, at det økonomiske opsving fortsætter i 2019, og vi forventer et afkast fra globale aktier i niveauet 7-9 pct. over de kommende 12 måneder,” fortæller chefstrateg Tine Choi i Danske Banks nye kvartalsrapport Quarterly House View, hvor hun opridser forventningerne til fremtiden.

Tine Choi forventer dermed også, at aktierne vil indhente det tabte igen efter de seneste måneders udsving og kursfald på de globale aktiemarkeder. Men det bliver i samme stil som i år med fortsat nervøsitet, understreger hun – to skridt frem og et tilbage.

Hårdere udsigter for obligationer
For obligationer er udsigterne mere nedslående. Udsigten til stigende renter i 2019 begrænser afkastpotentialet fra obligationer, da stigende renter er ensbetydende med faldende obligationskurser.
”Det er derfor svært at se et positivt afkast fra nordiske og europæiske statsobligationer i løbet af de kommende 12 måneder,” fastslår Tine Choi.
Danske Bank fastholder derfor en overvægt af aktier i sine porteføljer og en tilsvarende undervægt i obligationer. Ifølge chefstrategen er forholdet mellem forventet afkast og risiko simpelt hen mere attraktivt for aktier.

”Alt i alt vurderer vi, at aktiemarkedet endnu ikke har toppet for denne gang. Selv om vi befinder os i den sene fase af det globale økonomiske opsving, er der efter vores opfattelse mere at komme efter for aktieinvestorer,” siger chefstrategen.

Fortsat økonomisk medvind
Tine Choi understreger, at aktiemarkederne fortsat har medvind fra de fundamentale økonomiske forhold. Den økonomiske vækst er solid, ledigheden lav – ikke mindst i USA – og inflationen behersket. Nok er inflationen opadgående, men ikke i et tempo, der tilsiger negative overraskelser. Samtidig er der udsigt til fortsat pæne vækstrater i virksomhedernes indtjening og omsætning.

”Alt dette kan alle andre dog også se. Det er ikke unik information. Det er tolkningen af de informationer, vi får, som gør forskellen, og vi kan simpelt hen ikke tolke den aktuelle udvikling derhen, at den næste recession vil ramme os i 2019. Rammer en recession i det kommende år, vil det være uventet og uforudsigeligt – som den slags i parentes bemærket har det med at være,” siger hun.

Blandt de væsentligste usikkerhedsfaktorer i 2019 nævner chefstrategen den fortsatte udvikling i handelskrigen mellem USA og Kina samt fortsatte renteforhøjelser i USA.

Læs hele det nye Quarterly House View her.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.