• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Antallet af Danske Invests fonde med negative afkastforventninger justeres

Siden 2019 har Danske Invest valgt at markere de fonde, hvor investorerne skal være særlig opmærksom på lave eller negative afkastforventninger i de kommende år. Vi har netop foretaget en opdatering.

Historien kort fortalt

 • Danske Invest har netop foretaget en opdatering af de fonde, hvor du skal være særlig opmærksom på afkastforventningerne
 • Afkastforventninger er i høj grad påvirket af forventningerne til renteudviklingen i de kommende år
 • Det er især i de brede obligationsfonde med lav risiko, du skal være særlig opmærksom på afkastpotentialet

Det nuværende historisk lave renteniveau har gjort det svært at se, hvor afkastet skal komme fra i store dele af obligationsmarkedet i de kommende år. Som konsekvens af udviklingen, indførte Danske Invest i december 2019 en markør på de fonde, hvor afkastpotentialet er særligt påvirket af de lave renter. Forventningerne opdateres hvert halve år, og de nye forventninger er gældende fra den 2. juli 2021.

”Vi har netop foretaget den halvårlige opdatering af vores afkastforventninger til fondene. Det er især i de brede obligationsfonde med lav risiko, du skal være særlig opmærksom på afkastpotentialet. Det skyldes bl.a. forventningerne til renteudviklingen i de kommende år, der fortsat er lav. Opdateringen sker i overensstemmelse med finanssektorens anbefalinger, der tager udgangspunkt i Rådet for Afkastforventninger, der et uafhængigt og sagkyndigt råd, som er nedsat af Forsikring & Pension og Finans Danmark,” siger Christian Sigersted Larsen, der er chefkonsulent i Danske Invest.
 

Tal med en rådgiver om mulighederne

De fremtidige afkast i obligationsmarkederne afhænger af, hvordan renten udvikler sig fremover. Selv om afkastmulighederne i de markerede fonde er påvirket af det lave rentemiljø, kan de stadig være relevante for den enkelte investor, eksempelvis som et element i en bredt sammensat portefølje af forskellige værdipapirer eller hvis du har en kortere tidshorisont på din opsparing.

”Hvorvidt du skal inddrage de markerede fonde i din portefølje afhænger af en lang række faktorer, heriblandt dine øvrige investeringer. Dine forventninger til renteudviklingen og din risikovillighed samt tidshorisonten, spiller også en væsentlig rolle. Som for andre Danske Invest fonde anbefaler vi som altid, at dine valg af investeringer sker i samarbejde med en rådgiver”, slutter Christian Sigersted Larsen.

Markeringen fremgår i fondsoversigterne som et udråbstegn i en lille mørkeblå cirkel, samt på websiderne for de enkelte fonde, der er berørt.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.