• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Vi forenkler og forbedrer vilkårene i flere fonde

I Danske Invest bestræber vi os løbende på at gøre det mere enkelt og attraktivt at investere i Danske Invest-fonde. Derfor har vi netop ændret vilkårene i tre af vores fonde.

Danske Invest Eastern Europe Absolute
Investorer i Danske Invest Eastern Europe Absolute betaler en årlig performanceomkostning, som er et resultatbetinget honorar, der afhænger af fondens afkast.

Indtil nu har investorer betalt performanceomkostninger, hvis fonden har leveret et bedre afkast end den valgte ’hurdle rate’-rente for fonden (se link længere nede). Da denne rente i øjeblikket er negativ på mange markeder, ville det betyde, at investorer potentielt skulle betale performanceomkostninger i tilfælde af negativt afkast. Derfor er fondens vilkår ændret, så investorer kun skal betale performanceomkostninger, hvis afkastet er positivt. Desuden vil performance¬omkostningerne fremover blive beregnet på baggrund af dag-til-dag-renten.

Yderligere ændres fondens forventede gearing fra 160-170 pct. til 90-200 pct. med en maksimal gearing på 200-250 pct. Den forventede bruttoaktieeksponering ligger på 200-300 pct., mens den samlede lange aktieeksponering ligger på 100-150 pct. Det betyder efter vores vurdering, at fonden vil være bedre til at skabe afkast, uden at det påvirker fondens risikoniveau.

Ændringerne gælder fra 1. august 2018. Vi har foretaget en række yderligere ændringer i fonden, som bliver beskrevet nærmere i fondens prospekt. Se en sammenfatning af ændringerne her.


Danske Invest Europe Long-Short Dynamic
Investorer i fondene Danske Invest Europe Long-Short Dynamic og Europe Long-Short Dynamic Plus betaler en årlig performanceomkostning, som er et resultatbetinget honorar, der afhænger af fondenes afkast.

Indtil nu har investorer betalt performanceomkostninger, hvis fondene har leveret et bedre afkast end den valgte ’hurdle rate’-rente for fondene (se link længere nede). Da denne rente i øjeblikket er negativ på mange markeder, ville det betyde, at investorer potentielt skulle betale performanceomkostninger i tilfælde af negativt afkast. Derfor er fondenes vilkår ændret, så investorer kun skal betale performanceomkostninger, hvis afkastet er positivt. Desuden vil performance¬omkostningerne fremover blive beregnet på baggrund af dag-til-dag-renten.

Ændringerne gælder fra 1. august 2018. Vi har foretaget en række yderligere ændringer i fondene, som bliver beskrevet nærmere i fondenes prospekter. Se en sammenfatning af ændringerne her.


Danske Invest Allocation Stable Income og Danske Invest Allocation Dynamic
Investorer i fondene Danske Invest Allocation Stable Income og Danske Invest Allocation Dynamic betaler en årlig performance-omkostning, som er et resultatbetinget honorar, der afhænger af fondenes afkast.

Indtil nu har investorer i begge fonde betalt en performance-omkostning på 20 pct. af fondenes merafkast set i forhold til den korte tremåneders rente. Fremover vil beregningen af performance-omkostningen i hver enkelt fond ske i forhold til dag til dag-renten. Rentesatserne er for tiden negative, og det ville betyde, at investorer potentielt skulle betale performance-omkostninger på trods af negativt afkast i fondene. Derfor er vilkårene ændret, så investorer kun skal betale performance-omkostninger, hvis afkastet er positivt. Ændringerne vedrørende performance-omkostninger træder i kraft 1. august 2018.

Strukturen for administrationsomkostningerne i de to fonde er også blevet ændret. De har indtil nu været variable og delt op i flere poster, men er nu samlet under én post, og der er nu tale om en fast omkostning, så du altid ved, hvad du skal betale. Den nye faste pris er fastsat ud fra den seneste variable pris, så der er umiddelbart ingen ændring i omkostningerne for investorerne. Ændringen gælder fra 1. juni 2018.


Danske Invest Allocation Equity Opportunities
Strukturen for administrationsomkostningerne i fonden Danske Invest Allocation Equity Opportunities er blevet ændret. Omkostningerne har indtil nu været variable og delt op i flere poster, men er nu samlet under én post, og der er nu tale om en fast omkostning. Så ved investorer altid, hvad de skal betale. Den nye faste pris er fastsat ud fra den seneste variable pris, så der er umiddelbart ingen ændring i omkostningerne for investorerne. Ændringen gælder fra 1. juni 2018.

Læs mere
Vi har foretaget en række yderligere ændringer i fondene, som bliver beskrevet nærmere i fondenes prospekter. Se en sammenfatning af ændringerne her. Vær opmærksom på, at investeringsstrategier og risici for fondene er de samme som før.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.