• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Vækstudsigter og rentehop gør nye typer af aktier interessante

Selv om renterne er steget på det seneste, og det har ramt aktiekurserne, så er det et tegn på forventning om vækst, og det vil gavne især konjunkturfølsomme aktier som banker og biler.

De seneste uger har budt på et signifikant skifte på finansmarkederne. Renterne er steget markant, dollar er svækket over for euro, og aktierne er faldet.

”Den kraftige reaktion skyldes, at mange investorer har haft samme overbevisning, og når alle skal ud af den samme dør samtidig, bliver reaktionen stærkere,” siger Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg for Danske Invest.

”Men vi skal huske, at renterne stiger, fordi der er udsigt til vækst. Og det er positivt for aktierne,” tilføjer han.

Når det gælder den seneste svækkelse af dollar og styrkelsen af euroen, så er der dog ikke udsigt til, at det vil fortsætte, vurderer investeringsbanken Goldman Sachs i en ny rapport.

”Den seneste styrkelse af euro har afspejlet stærke europæiske data og til en vis grad den seneste afmatning i USA. Vores økonomer forventer, at amerikansk økonomi kommer igen her i andet kvartal … og med en forbedring i væksten vil vi forvente renteforhøjelser i USA og derfor stigende renter, som vil styrke dollaren,” skriver Goldman Sachs i rapporten.

En sådan udvikling vil gavne europæisk økonomi og dermed europæiske aktier – især de dollarfølsomme aktier, hvis kurser har lidt i løbet af de seneste uger.

Rapporten understøttes af en frisk undersøgelse fra tyske Handelsblatt, som viser, at 52 pct. af de tyske virksomheder forventer en forbedring i deres europæiske del af forretningen i løbet af de kommende 12 måneder.

De nye aktier i fokus
Men skiftet mod stigende renter, bedre vækst og stigende inflation vil fortsætte, og det vil favorisere en anden type af aktier end hidtil, vurderer Goldman Sachs.

"Cykliske aktier er kendetegnet ved at være mere konjunkturfølsomme, og deres indtjening afhænger derfor meget af, hvor godt det går med økonomien. De interessante cykliske forbrugsaktier kan fx være banker, teknologi, rejser & fritid, luksusvarer og dele af mediesektoren," fortæller Lars Skovgaard Andersen.

Man kan allerede se, at markedet er begyndt at favorisere denne type af aktier. Mens aktiemarkerne overordnet set er faldet i løbet af de seneste uger, så har der under overfladen været en positiv udvikling for vækst- og risikofyldte aktier.

"Cykliske aktier har klaret sig bedre end defensive, og small cap har gjort det bedre end large cap,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Medvinden til de cykliske forbrugsaktier er også holdt ved, selv om de seneste dage har budt på rentefald, dollarstyrkelse og stigende aktiemarkeder. 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.