• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Undersøgelse: Danskerne elsker aktier

Danskerne har været flittige med aktiehandlerne det seneste år, viser ny undersøgelse fra Danske Invest. Af dem, der har investeret det seneste år, har 70 pct. sat pengene i aktier.

Køb på bunden og sælg på toppen. Sådan lyder den simple opskrift på succes på aktiemarkederne, og måske har danskerne lyttet til den strategi. I hvert fald viser en ny undersøgelse fra YouGov og Danske Invest, at danskerne har været de mest flittige i Norden til at købe aktier i år.

70 pct. af de danskere, der har investeret inden for det seneste år, har således placeret pengene i aktier. Det er en markant højere andel end hos vores nordiske naboer. 37 pct. af finnerne har sat deres penge i aktier, hvis det har været på investeringsmarkederne, mens andelen i Sverige er 42 pct. Det overrasker adm. direktør i Danske Invest Thomas Mitchell.

Overrasket over resultatet
»Det overrasker mig, at så stor en andel af de samlede nye investeringer er placeret i aktier,« siger Thomas Mitchell. Han forklarer, at svenskerne ellers har den nordiske førertrøje på, når det handler om aktier. Og sådan er det ifølge Thomas Mitchell fortsat, hvis man kigger på den samlede andel.

»Gennemsnitssvenskeren har omkring 60 pct. af de samlede investeringer i aktier. Gennemsnitsdanskeren har under halvdelen. Men undersøgelsen viser, at danskerne har taget aktierne til sig og haler ind på eksempelvis svenskerne,« siger Thomas Mitchell.

Thomas Mitchell vurderer dog, at danskernes hang til aktier nok primært viste sig sidste år og i begyndelsen af dette år, hvor spirende optimisme oven på finanskrisen sendte aktierne opad, ligesom boligpriserne viste lille fremgang og arbejdsløsheden gik ned.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.