• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Udsigt til uro – benyt lejligheden til at justere porteføljen nu

Aktier har allerede gjort det godt i årets første måneder. Og med udsigt til uro forude er det oplagt at gennemføre justeringer af porteføljen nu.

Efter en utrolig flot start på året er både danske og europæiske aktier steget langt mere end de fleste havde forventet. Og med udsigt til at der kan komme udsving på markederne i den kommende tid, er denne uge oplagt til at se på, om porteføljen stadig matcher din risikoprofil.

”Har man været med på opturen, kan dette være anledningen til at tage lidt profit hjem og lægge om,” siger Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Invest.

Tid til at tage gevinst hjem
De europæiske aktier – målt ved Euro Stoxx 50-indekset – er steget 18,8 pct. siden årsskiftet, mens de danske aktier er steget hele 23 pct.

”Groft sagt har aktiemarkederne allerede reageret kraftigt på mange af de gode nyheder, hvorfor forholdet mellem afkast og risiko i vores verden er blevet mindre attraktivt. Derfor er det tid til at hjemtage lidt gevinst og dermed stå i et bedre udgangspunkt for at udnytte eventuelle uforudsete markedsudsving,” siger Bo Bejstrup Christensen, chefanalytiker i Danske Invest.

Danske Invest har valgt at reducere risikoen lidt ved at sælge en del af overvægten i globale aktier og i stedet købe europæiske og nordiske kreditobligationer.

”Vi er stadig overvægtet i aktier med en præference for de regioner, der drager allermest nytte af lempelig  pengepolitik og lavere oliepriser, hvilket vil sige Europa og Japan,” siger Bo Bejstrup Christensen.
 
Lav volatilitet lige nu
Er aktierne i ens portefølje steget, så fylder de mere i porteføljen, og det betyder, at den samlede risiko er endnu højere end før.

Overvejer man at omlægge sin portefølje, er det et godt tidspunkt. Der er nemlig ro på aktiemarkederne lige nu. Uroen måles typisk på det såkaldte volatilitetsindeks, som i øjeblikket ligger forholdsvist lavt. Det skyldes blandt andet, at økonomierne i USA og Europa har vist fortsat fremgang i år, og det har givet ro.

Men ro på aktiemarkederne betyder også, at markedet er ekstra opmærksom på nyheder, der kan give fingerpeg om retningen fremadrettet – og det vil kunne skabe udsving i markederne. Derfor vil der allerede fra denne uge være ekstra fokus på økonomiske nøgletal og udmeldinger fra for eksempel den amerikanske centralbank, forklarer Lars Skovgaard Andersen.

”Særligt de amerikanske nøgletal vil der være ekstra opmærksomhed omkring, fordi markedet vil lede efter indikationer for, hvornår Fed vil hæve renten,” siger Lars Skovgaard Andersen.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.