• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Udsigt til fortsat vækst i 2017 trods valg i Europa

Danske Invests chefanalytiker giver sin vurdering af udsigterne på de finansielle markeder i det kommende år.

"Når vi træder ind i det nye år, er det med pæn fremgang og forbedring sammenlignet med, hvordan den globale økonomi så ud i starten af 2016. I 2017 venter vi underliggende støtte til den globale vækst fra flere fronter," siger Jan Holst Hansen.

Han er chefanalytiker for Danske Invest og rådgiver om den løbende sammensætning af investeringer i porteføljeløsningerne, hvor Danske Invest og Danske Bank sammensætter samlede porteføljer på vegne af kunderne. 

Her giver han overblik over sine forventninger til året, der kommer:

DE STORE LINJER
I 2017 er det i vid udstrækning en forbedret fremstillingssektor og støtte fra finans- og pengepolitik der vil være i fokus. Fremstillingssektoren melder om øget ordreindgang og stigende producentpriser og efterspørgsel, hvilket vil understøtte væksten. Samtidig forventer vi, at finanspolitikken vil forblive lempelig, mens vi ikke ser yderligere lempelser på det pengepolitiske område.

ALLOKERING & AKTIVER
Vi træder ind i det nye år med en moderat overvægt i aktier i de udviklede markeder. Vi forventer ikke drastiske rentestigninger i 2017, og vi vurderer, at den korrektion, vi har set i obligationsmarkedet, hvor renterne er steget, og obligationskurserne er faldet, er ved vejs ende. Vi har generelt en neutral holdning til virksomhedsobligationer og foretrækker obligationer udstedt i Europa fremfor USA. I tillæg ser vi stadig værdi i emerging market-statsobligationer udstedt i lokal valuta, fordi renten er høj, og valutaerne er billige.
 
EUROPA:
I Europa er vores øjne især rettet imod finans- og pengepolitik. Europa-Kommissionen har meddelt, at den fremadrettet vil støtte op om en endnu mere lempelig finanspolitik end i 2016. Det er et grønt lys for, at landenes statsbudgetter må skride endnu mere, og at landene i højere grad kan prioritere vækst fremfor holdbarhed i den offentlige økonomi. Det vil understøtte en fortsat ekspansiv finanspolitik til gavn for væksten. Det er også vores forventning, at ECB i 2017 vil fastholde den lempelige tone. Et andet tema for europæisk økonomi vil i løbet af året være politisk usikkerhed. I 2017 står Europa nemlig igen over for en række betydelige valg, denne gang i Frankrig, Tyskland og Holland. Alt i alt forventer vi, at væksten i Europa vil ligge på samme niveau i 2017 som i 2016.

USA:
Efter valget af Donald Trump som landets næste præsident er det store spørgsmål nu, hvilke dele af hans politiske program der bliver realiseret. Trumps omfattende skattepakke ser mest sandsynlig ud, og det kan få en moderat positiv effekt på økonomien i andet halvår af 2017. Samlet set forventer vi vækst på omkring 2,5 pct. i USA i det kommende år, blandt andet understøttet af stærk fremgang på arbejdsmarkedet. Vi forventer to til tre renteforhøjelser fra centralbanken i 2017.

EMERGING MARKETS:
Vi forventer, at Kina vil holde både finans- og pengepolitikken lempelig, og skulle økonomien falde tilbage, vil Kina skrue op for især investeringer i infrastrukturen for at nå i mål med deres vækstmål på 6,5 pct. I andet halvår vil fokus være på den Nationale Kongres, hvor store dele af landets politiske ledelse skal skiftes ud af præsident Xi Jinping. Indtil da forventer vi ingen ændring i Kinas politik og ingen ændring i landets vækst. I resten af emerging markets forventer vi, at centralbankerne vil begynde at lempe pengepolitikken i 2017, hvilket vil være understøttende for væksten. En underliggende usikkerhed er risikoen for protektionisme fra USA efter valget af Trump, samt stigende amerikanske renter, som lægger pres på emerging markets-økonomierne. Men alt i alt forventer vi, at væksten i emerging martets vil blive væsentlig bedre i 2017 end i 2016.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.