• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Tyskland står stærkt i kampen mod recession

Tyskland står stærkere end Europa som helhed i kampen med økonomisk tilbagegang, lyder vurderingen. Alligevel blinkede det tyske aktiemarked rødt efter tredje kvartal, hvor de store indeks alle faldt med over 20 pct. Det er panik og frygt for recession, der sender aktierne ned.

Usikker. Meget  usikker. Sådan betegner økonomer den økonomiske situation i Europa, og det var blandt andet med til at sende især de tyske aktier i dørken i tredje kvartal. Men særligt det tyske marked står faktisk stærkt i kampen mod recessionen, lyder vurderingen fra Frederik Engholm-Hansen, senioranalytiker i Danske Capital.

”Usikkerheden er meget høj, og sandsynligheden for recession i Euroland er stor og vil i bedste fald kun knebent undgås. Risikoen for en tysk recession er lidt mindre end en europæisk recession som helhed", fortæller Frederik Engholm-Hansen.

Han forklarer, at Tyskland er en stor eksportnation med betydelig eksponering til Asien. Specielt kapitalgoder som maskiner og biler danner basis for den enorme tyske eksport til blandt andet Kina og andre nye markeder. Og netop den position polstrer tyskerne stiller tyskland bedre i forhold til den økonomiske usikkerhed i Europa, forklarer han.

Vil klare sig bedre i nedgang
”Tyskland og de nærmeste naboer er ikke lige så afhængig af den europæiske udvikling, først og fremmest fordi de eksporterer  meget til hele verden. Selvfølgelig bliver de også hårdt ramt, hvis europæisk økonomi går i stå, men de vil formegentlig også i en ny nedgang klare sig bedre end de sydeuropæiske økonomier", siger Frederik Engholm-Hansen.

Han forklarer, at den europæiske krise er blevet forværret, fordi især banksektoren er ramt hårdt. Her frygter økonomer og analytikere, at krisen vil få bankerne til at holde kraftigt igen med udlån, og at krisen dermed breder sig yderligere.

Bankerne finansierer væksten
”I Europa er det især bankerne, der finansierer virksomhedernes vækst. Og begynder bankerne at holde op med at låne ud, kan det give en hård opbremsning i de europæiske lande", siger Frederik Engholm-Hansen.

Han peger på, at markederne også efterspørger en politisk afklaring på især problemerne i Grækenland. For så længe der er politisk usikkerhed, så er det svært at få genskabt tilliden til markederne og dermed få løbet økonomien i gang igen.

Udover Danske Invest Tyskland, der i sagens natur investerer på det tyske marked, har også DI Europa Fokus en relativ stor andel af sine investeringer i Tyskland. 23,29 pct. af porteføljen er her investeret på det tyske marked. Også DI Global StockPicking er glade for Tyskland. Med 7,1 pct. af porteføljen i tyske aktier ligger landet på en top 5 på listen over de største investeringslande i fonden.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.