• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Tobakken vælges fra i alle Danske Invests fonde

Drevet af ambitionen om at imødekomme kundernes behov vil Danske Invest ikke længere investere i tobaksselskaber. Den nye investeringsrestriktion vil blive implementeret i Danske Invests fonde i den kommende tid efter den 19. november 2019.

Investorernes behov er under konstant forandring på tværs af Norden. Det gælder også synet på tobak, hvor det bliver mere og mere udbredt, at både institutionelle og private kunder ikke ønsker det som en del af deres investeringer. Det står klart efter løbende dialog og spørgeundersøgelser med kunder i de nordiske lande.

Forbeholdet overfor tobak er en holdning, der ligger på linje med den feedback, der er kommet fra en række af Danske Invests institutionelle kunder. Derfor stopper Danske Invest nu med at investere i tobak på tværs af alle foreningens fonde. Det gælder både de aktivt og passivt forvaltede fonde.
 
Tobak føjes til tre andre restriktioner
Tobaksrestriktionen omfatter både aktie- og obligationsinvesteringer for alle Danske Invests fonde og vil blive implementeret i den kommende tid efter den 19. november 2019. Restriktionen af tobak bliver føjet til Danske Invests eksisterende investeringsrestriktioner, der allerede gælder over for selskaber, der bygger hovedparten af deres omsætning på termisk kul, tjæresand og kontroversielle våben.

"Som investeringsforening er det centralt for os at lytte til investorerne og deres forventninger. Samtidig vil eksklusionen ikke underminere vores ambition om og mulighed for at levere attraktive og risikojusterede afkast," siger Robert Mikkelstrup, der er administrerende direktør i Danske Invest.

 

Tobaksrestriktionen
Definition: Tobaksprodukter er produkter, der helt eller delvist er lavet af bladtobak. Tobaksprodukter omfatter også elektroniske cigaretter og andre "next generation" tobaksprodukter.

Kriterie: Der investeres ikke i selskaber med en omsætning på over 5% fra tobaksprodukter.

Ekskluderede selskaber: baseret på tobaksdefinitionen samt kriteriet vil 66 selskaber blive ekskluderet.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.