• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Sydafrikanske aktier fylder mest i Afrika-afdeling

Som ventet fylder sydafrikanske aktier mest i Danske Invest Afrika – Akkumulerende, men der er også købt aktier i Kenya, Egypten, Nigeria og Marokko – samt Italien.

Danske Invests sydafrikanske porteføljeforvalter, Investec Asset Management (Pty) Limited, har været på aktieindkøb til Danske Invests Afrika-afdeling, der havde første handelsdag den 5. december. Porteføljen er nu næsten på plads, og der er indtil videre selskaber fra fem afrikanske lande – og et enkelt europæisk. Her følger et par eksempler.

Sydafrika
Sydafrika, der er den største økonomi i Afrika, fylder mest i porteføljen. Der er derfor købt aktier i en lang række sydafrikanske selskaber, bl.a. Tiger Brands, der er en af Afrikas førende fødevareproducenter. Tiger Brands sælger hovedsagligt deres produkter i Sydafrika samt udvalgte nye markeder.

Nigeria
I Nigeria har Investec bl.a. investeret i Zenith Bank, der er en af de største banker i landet. Zenith Bank er en attraktiv aktie af flere grunde, men ikke mindst fordi den nigerianske banksektor fortsat er i sin vorden, og der derfor er gode muligheder for vækst.

Egypten
Den egyptiske mejerigigant, Juhayna Food Industries, har et kæmpepotentiale på hjemmemarkedet. Egypterne har i dag det laveste mælkeforbrug per indbygger i verden, men forbruget forventes at stige i de kommen de år. Mejerigiganten er en af flere egyptiske selskaber i porteføljen.

Kenya
I Kenya har mobilen en helt særlig status, og hver tredje bruger den til at overføre penge. Flere betaler også med mobilen i butikker. Nu er det endda blevet muligt for indbyggerne i Kenya at betale deres skat via mobilen. Investec har bl.a. investeret i Safaricom, der er den største udbyder af mobile pengeoverførselsservices i Kenya.

Marokko og Italien
Investec har også investeret i et marokkansk ejendomsselskab, Douja Promotion Groupe, samt italienske Eni, der er et internationalt olie- og gasselskab. Afrika er en stadig vigtigere region for Eni, og i 2010 kom ca. halvdelen af selskabets indtjening før renter og skat fra Afrika.

Vil du vide mere?
Du kan se porteføljeforvalter Malcolm Gray fortælle om Afrika som investeringsområde, og om hvordan Investec udvælger aktier.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.