• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Status på suspensioner af fonde som følge af coronakrisen

På grund af de store markedsudsving som følge af coronakrisen, bliver handlen i fondene suspenderet i de perioder, hvor det ikke har været muligt at stille priser. Hold dig opdateret her.

Find de seneste meddelelser om suspensioner under Selskabsmeddelelser.

Siden de finansielle markeder for alvor begyndte at reagere på coronakrisen har Danske Invest, i lighed med en stor del af Danmarks andre investeringsforeninger, været nødsaget til at suspendere handlen i fondene i perioder, når det ikke har været muligt at stille priser. Det har været nødvendigt, da det er helt afgørende, at prisen på dine investeringer - også kaldet indre værdi - er beregnet korrekt.

Suspension, når der ikke kan beregnes indre værdi

Suspension er et værktøj, der bliver taget i brug for at beskytte dig som investor fra at handle til kurser, der ikke er retvisende. En suspension af handel i en fond betyder i praksis, at ingen kan hverken købe eller sælge fonden. Hvor længe en suspension varer varierer fra korte til længere perioder, dog sjældent over flere dage – men dette kan i ekstraordinære tilfælde forekomme.

”Vi har en vigtig opgave i hele tiden at kunne stille de rette priser i alle vores fonde. Men der kan opstå særlige begivenheder, hvor vi er nødsaget til at lukke ned for handlen og lave en såkaldt suspension. Det kan være i tilfælde, hvor hele markeder lukker, eller der bliver indført handelsstop. Eller som nu, hvor likviditeten i de underliggende papirer er dårlig, og hvor kurserne svinger så voldsomt, at der ganske enkelt ikke kan beregnes retvisende priser. Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende ikke at kunne handle sine investeringer. Men i perioder som denne kan vi være nødsaget til det. Det er vigtigt for mig at understrege, at formålet med en suspension er at beskytte eksisterende såvel som potentielle investorer”, siger Kim Thelle Pilgaard, der er investeringsspecialist i Danske Invest.

Er du spørgsmål eller ønsker rådgivning?

Er du i tvivl om sammensætningen af dine investeringer eller har du spørgsmål til suspension af handel i fonde, anbefaler vi, at du tager kontakt til din bankrådgiver. Ønsker du vurderinger af markedet og det påvirkning af udviklingen i coronakrisen, kan du med fordel følge analyserne fra investeringsstrategerne hos vores hoveddistributør, Danske Bank, på bankens hjemmeside.
 
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.