• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Spanske selskaber driver Europa Fokus frem

Det handler om at finde de rigtige aktier, og her er selskabets hjemland uden betydning, mener porteføljeforvalter Henrik Husted Knudsen. Danske Invest Europa Fokus har klaret sig bedst i Europa i 2012.

Danske Invest Europa Fokus har i år givet det højeste afkast blandt knap 1500 europæiske fonde med samme investeringsunivers (Europa Large Cap Blend). Det viser en måling fra det uafhængige ratingbureau Morningstar. Ifølge porteføljerådgiver Henrik Husted Knudsen skyldes  den flotte placering bl.a., at teamet bag Europa Fokus fokuserer på at finde de bedste aktier. 

Fremhæver spanske selskaber
”Der har været en masse uro i særligt Sydeuropa. Men det er ikke der, vores fokus ligger. Vores fokus er på at finde de rigtige selskaber, der formår at manøvrere uagtet det økonomiske klima. Det har vi indtil videre lykkedes med i 2012, ” fortæller Henrik Husted Knudsen, der er ansat i Danske Capital, som udvælger europæiske aktier for Danske Invest.

I 2012 har Europa Fokus indtil udgangen af september givet 12 procentpoint mere end benchmark, og selv om Henrik Husted Knudsen peger på, at stigningen er bredt funderet, så er det alligevel to spanske selskaber, han fremhæver som gode eksempler på fondens strategi.

Grifols er et blodpasma-selskab i Spanien, der sælger deres produkter globalt, og i år er aktien steget markant, forklarer Henrik Husted Knudsen.

”Selskabet har fusioneret med et amerikansk selskab og har i løbet af første halvår opjusteret sine forventninger til de synergier, der ligger i fusionen. Det har markedet taget meget vel imod. Og vi har pænt gode forventninger  til selskabet fremadrettet,” siger Henrik Husted Knudsen.

Stærkt regnskab
Spanske Inditex har også klaret sig særdeles fint  i år. Selskabet, der blandt andet driver tøjkæden Zara, har afleveret stærke regnskaber i løbet af året.

”Deres salgstal i butikkerne er steget med 5-6 pct., og det er rigtig flot set i lyset af, at 30 pct. af deres omsætning faktisk kommer fra kriselande som Spanien og Portugal,” forklarer Henrik Husted Knudsen.

Fra nytår og indtil 30. september 2012 har Europa Fokus givet et afkast på 25,2 pct. sammenlignet med benchmark, der er steget 12,7 pct.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.