• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Slut med klistret solcreme

En ingrediens, der forbedrer solcreme, samt en blodfortyndende pille er nogle af de ting, tyske Bayer har på tapetet - og gør dem til en attraktiv investering.

Med det voksende fokus på solens dejlige, men også farlige stråler, er der opstået et dilemma: Hvordan laver man en solcreme med høj beskyttelsesfaktor, uden den bliver svær at smøre på? Det har den tyske medicinalvirksomhed Bayer fundet svaret på. Den har nemlig udviklet en ingrediens, Bayuscan C 1000, der ikke blot kan højne beskyttelsesfaktoren i solcreme, men også føles godt på huden.

Revolutionerende blodfortynder
Bayer er en sværvægter inden for medicinalindustrien og står - udover solcremeingrediensen - bl.a. bag den verdenskendte smertestiller, Aspirin, samt over for et muligt gennembrud med en blodfortyndende pille.

”Bayer har i mange år arbejdet på at udvikle en blodfortyndende pille, Xarelto, der kan sikre, at patienters blod ikke størkner efter en operation. Det revolutionerende ved Xarelto er, at man slipper for at give blodfortyndende medicin intravenøst. Xarelto gives nemlig som piller,” fortæller porteføljerådgiver Claus Johansen fra Danske Capital.

Xarelto kan også hjælpe patienter med hjerteflimmer, og bliver den godkendt til hjertepatienter, kan Bayer tjene mange penge på pillen.

Fokus på salg
Claus Johansen rådgiver Danske Invest om europæiske medicinalaktier, og da Bayer har været en del af Danske Invests europæiske porteføljer i snart 10 år, kender han den tyske medicinalgigant indgående. I marts i år mødtes han med Bayers ledelse, og her fik han bekræftet, at den forskningstunge virksomhed i stigende grad sætter fokus på at synliggøre sine produkter.

”Bayer har altid været godt til at forske og udvikle nye produkter, men de har haltet bagefter på salgssiden. I oktober 2010 fik Bayer ny direktør, og han har sat fokus på, at medicinalgiganten skal blive bedre til at synliggøre sine produkter og optimere salget.”

Dygtige porteføljeforvaltere
Når Bayer har ligget så længe i Danske Invests porteføljer, skyldes det, at de ikke blot har dygtige forskere, de er også gode til at investere deres indtjening i nye forretningsområder.

”Bayer har været en rigtig god investering, fordi de løbende har arbejdet på at reducere omkostninger og omstrukturere virksomheden. Får de sat fokus på salget, er der meget potentiale i selskabet fremadrettet,” mener Claus Johansen.

De seneste 8 år (maj 2003-maj 2011) er Bayer steget 355 pct.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.