• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Sådan udvælger Danske Invest sine danske aktier

Når porteføljeforvalterne i aktiefonden Danske Invest Danmark udvælger sine aktier, ligger der et stort forarbejde bag. Her er nogle af de vigtigste forudsætninger, der skal være til stede, før end en aktie finder vej ind i porteføljen.

Først og fremmest skal aktien være dansk
Danske Invest Danmark er en aktivt forvaltet aktiefond, der udelukkende består af danske aktier. Det betyder, at alle aktierne i fonden skal være danske. I øjeblikket er det muligt at investere i 133 forskellige danske aktier på Børsen i København. Derudover er der en begrænset mængde danske selskaber, der er aktienoteret på udenlandske børser.

Dernæst skal aktien være en vinder¿
Forvalterne går primært efter to typer aktier. Den ene type aktier finder vi i vinderselskaberne. Det er selskaber, der har formået at drive en sund og dynamisk forretning igennem årtier. De er kendetegnet ved en stærk og stabil ledelse med en fremsynet strategi. Typisk har disse selskaber specialiseret sig på et område, hvor de er førende i verden. Det er desuden disse typer aktier, der skaber et solidt fundament i porteføljen, når bølgerne går højt på markederne.

¿ eller stå overfor en positiv forandring
Den anden type aktier i porteføljen kommer fra selskaber, der står overfor positiv forandring. Alle aktieselskaberne i Danmark bliver fulgt nøje af analytikerne. Alligevel sker det, at et selskabs potentiale ikke afspejles i aktiens pris. Derfor bruger teamet altid meget tid på at lokalisere uforløst potentiale og kommende begivenheder, der kan få aktiekursen i vejret. I aktieverdenen kalder man det for triggere eller katalysatorer, som venter på at blive udløst.

Aktien skal desuden kunne købes til en attraktiv pris¿
Forvalterne investerer kun i aktier, der har potentiale til solide prisstigninger. Derfor er det vigtigt, at aktien handles til en rimelig pris, der giver plads til stigninger i fremtiden. Her bruger forvalterne sine egne prognoser, der er udviklet på baggrund af omfattende analyser af selskabet og markedet. Forvalterne er altid langsigtede og ser på prispotentialet flere år ud i fremtiden.

¿ og nemt kunne sælges igen
Det er også afgørende for forvalterne, at der er en stor likviditet i aktien ¿ altså i hvor stort omfang aktien handles løbende. Med andre ord betyder det, at forvalterne har mulighed for at sælge aktien igen, når de vil. Det kræver som regel selskaber af en vis økonomisk størrelse.  I øjeblikket er der cirka 50 selskaber som lever op til det kriterie.

Og så er det afgørende at have styr på risikoen i selskabet
Forvalterteamet bruger mindst ligeså meget tid på at lokalisere de svage punkter i et selskab som de stærke. Formålet er at minimere risikoen for pludselige værditab. Det er også her, at selskabets ansvarlighed og bæredygtighed bliver vurderet og holdt op imod retningslinjerne i Danske Invest.

Kort om Danske Invest Danmark
Danske Invest tilbyder i øjeblikket to aktivt forvaltede fonde med danske aktier. Begge fonde er forvaltede af et erfarent porteføljeteam med Jesper Neergaard Poll som hovedforvalter. Tal med din bankrådgiver, hvis du vil høre mere om investeringsmulighederne.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.