• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Putin-sejr giver optimisme i Rusland

Afklaringen af den politiske situation med valgsejren til Putin er sammen med stigende oliepriser gode tegn for investeringer i Rusland.

Da Vladimir Putin kunne takke for valgsejren søndag d. 4. marts er en usikkerhed på det russiske investeringsmarked fejet af banen. Samtidig er den stigende oliepris godt nyt for Rusland, der er verdens største olieproducent.

“Vladimir Putins comeback som Ruslands præsident fjerner noget af den politiske usikkerhed. Og eftersom usikkerhed i sig selv er noget, som investorer ikke bryder sig om, er dette klart positivt. Vi tror dog ikke, at oppositionskræfterne vil forsvinde. De vil forhåbentlig – og højst sandsynligt – presse Putin og det politiske system til at lave reformer. Et område, hvor der er stort behov for reformer, er inden for korruption. Takket være protesterne er der tegn på, at der vil blive taget små skridt mod at takle det problem. Og det er godt,” fortæller senior porteføljemanager Måns Beckeman fra Danske Capital.

Stigende oliepriser er godt nyt i Rusland 
Mens udsigten til en politisk afklaring i Rusland giver flere investorer ro i maven, giver den stigende oliepris også et skud optimisme til markederne. Rusland er verdens største olieproducent samt største eksportør af naturgas og verdens tredjestørste eksportør af stål og aluminium.

“Den høje oliepris er endnu en grund til, at de russiske aktier er attraktive lige nu. Rusland er meget afhængig af prisen på olie og andre råvarer, eftersom halvdelen af landets budgetindtægter kommer fra olie og gas-skatter. Selvfølgelig er der en risiko for, at prisen vil falde, men der er faktorer, der understøtter de høje priser: politisk uro i Mellemøsten, vækst på nye markeder samt øgede produktionsomkostninger, da mere og mere olie bliver produceret i fjernere regioner, hentet op dybere nede i jorden eller offshore,” forklarer Måns Beckeman.

Udsigt til godt 2012 
Han vurderer derfor, at russiske aktier har mulighed for at få et godt 2012 med mulighed for bedre afkast end flere andre markeder.
 
”Vi vurderer, at det russiske marked vil outperforme flere andre markeder i 2012, og vi har en overvægt af russiske aktier i Danske Invest Østeuropa, der blandt andet er rettet mod Rusland. Aktiemarkedet her er det billigste marked i verden, og aktierne bliver handlet med store rabatter. Landet har en meget lille statsgæld (mindre end 10 pct. af BNP) og er derfor mindre risikabel på den front end udviklede markeder, hvor niveauerne for statsgæld er af stor bekymring,” siger Måns Beckeman.
 
Måns Beckeman vurderer, at der i de kommende år vil være mindst to store begivenheder, som kan kickstarte investeringer i eksempelvis infrastruktur, hvor Rusland halter. Det drejer sig om Vinter-OL i 2014 og verdensmesterskabet i fodbold i 2018. Et eksempel på en virksomhed, der er involveret i infrastruktur er Mostotrest, der hovedsageligt bygger motorveje og broer. Danske Invest Østeuropa investerer i det firma med 1,15 pct. af porteføljen.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.