• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Private investorer har beskeden tro på egne evner

Ny spørgeundersøgelse fra Danske Invest viser, at blot få private investorer føler sig dygtigere end gennemsnittet.

Enten er private danske investorer ualmindeligt ydmyge, eller også har de begrænset tiltro til egne evner. I hvert falder viser en ny spørgeundersøgelse foretaget af Gallup for Danske Invest, at blot 6 pct. af de private danske investorer betragter sig selv som dygtigere end gennemsnittet af private investorer.

Spørgeundersøgelsen viser også, at  51 pct. af de danske investorer er helt enige eller overvejende enige i, at en professionel investor kunne opnå et højere afkast af deres penge end dem selv.

I Danske Invest er investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen overrasket over tallene.
”Jeg havde forventet, at de private investorer udtrykte meget større tiltro til egne evner. Mange private investorer er aktive investorer, der handler en del, og som ofte har stærke holdninger til, hvad der er godt og dårligt at investere i – og det giver i mine øjne mest mening, hvis man føler sig på forkant som investor,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Mændene har størst tro på egne evner
Undersøgelsen omfatter 1079 private danske investorer. Kun 1 pct. af de adspurgte erklærer sig ’helt enige’ i udsagnet om, at de betragter sig som dygtigere end gennemsnittet af private investorer – mens 5 pct. erklærer sig ’overvejende enige’.

De mandlige investorer udtrykker større tiltro til egne evner end de kvindelige investorer. Hvor 8 pct. af mændene betragter sig som dygtigere end gennemsnittet, er det 4 pct. for kvinderne.
”Det er grundlæggende en god ting at være ydmyg som investor. Men når det er sagt, så er det også paradoksalt, at så mange private investorer selv forvalter investeringer, hvis de i bund og grund ikke føler sig særligt dygtige til det,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Den største udfordring for private
Investeringsstrategen vurderer, at en af de største udfordringer for private investorer er at opnå den fornødne risikospredning i deres porteføljer. Her kan en kombination af fonde med aktier og obligationer være en god genvej til risikospredning, da fonde sikrer en fornuftig spredning af risikoen på mange forskellige værdipapirer. En alternativ mulighed er investeringsproduktet Flexinvest Fri, der også på en let og enkel måde giver en god risikospredning.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.