• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

 • 1/1

  26.05.2023

  Suspension - enkelt afdeling

  Pga. lokal børslukkedag i det underliggende marked er en enkelt afdeling under Investeringsforeningen Danske Invest lukket for handel i dag 26. maj 2023.

  Læs mere
DelClose

Positionen som Danmarks største udbyder af indeksfonde styrkes

Udvalget af indeksfonde bliver nu endnu større for Danske Invests privatkunder, når søsterforeningen ProCapture skifter navn og bliver en del af fondsudbuddet i Danske Invest.


Hvilken type investering er bedst? Aktivt forvaltede fonde, hvor et hold af investeringsspecialister passer og plejer dine investeringer for at skabe det bedst mulige afkast i forhold til risiko og udviklingen på aktiemarkedet? Eller de såkaldte passivt forvaltede indeksfonde, hvor målet er at give det samme afkast før omkostninger som en specifik del af markedet, men til en billigere pris? Debatten fylder stadig mere i avisernes finansspalter, i takt med at den såkaldte passive forvaltning vinder ind blandt danskerne.

”I Danske Invest har vi aldrig set det som et spørgsmål om at vælge det ene frem for det andet. Begge dele har sin berettigelse. Som Danmarks største investeringsforening har vi naturligvis begge typer investeringer på hylderne”, siger Robert Mikkelstrup, der er administrerende direktør i Danske Invest.
 

Bæredygtige indeksfonde

Danske Invest har længe været Danmarks største udbyder af indeksfonde med et bredt udbud af investeringsmuligheder til både private og professionelle kunder. Med navneskiftet fra ProCapture til Danske Invest Index bliver udbuddet nu endnu større for privatkunderne. Både i forhold til investeringsmulighederne, hvor bl.a. USA, Japan, Nye Markeder og All Countries bliver tilføjet. Men også i forhold til fonde med bæredygtige restriktioner, der rækker ud over Danske Invests politik for bæredygtige investeringer.

”Vores udbud af indeksfonde adskiller sig fra mange klassiske passive investeringer ved at have indbygget et bæredygtigt lag. I alle vores fonde, aktive som passive, fravælger vores porteføljerådgivere de investeringer, der bygger på kul, tjæresand, kontroversielle våben og tobak. De otte indeksfonde i Danske Invest Index har ”restricted” tilføjet i navnet og går skridtet videre ved også at fravælge flere investeringer, bl.a. de selskaber som baserer sig på våben, alkohol, gambling og pornografi”, siger Robert Mikkelstrup.
 

Et prisbilligt udvalg af indeksfonde

Det er ikke kun investeringsstilen, der adskiller indeksfondene fra de aktivt styrede fonde i Danske Invest. Prisen for at være investeret i en passivt forvaltet indeksfond er også lavere. Det skyldes bl.a. at man har et team af investeringsspecialister i de aktivt styrede fonde, der nøje udvælger investeringerne i fonden med målet om at skabe merafkast. Arbejdet med den passive forvaltning kræver ikke lige så mange ressourcer og i højere grad styret af data og matematik.

”Fordelen ved at tilbyde begge typer investeringer er, at det giver vores kunder endnu flere muligheder for at sammensætte en bred og balanceret investeringsportefølje. Vi tager ikke stilling til, om det ene er bedre end det andet, da begge tilgange til investering har sin berettigelse. Til gengæld har vi en klar holdning til pris og bæredygtighed i alle vores fonde. Derfor har vi både sørget for at alle vores fonde har et bæredygtigt minimumsniveau, og at prisen på vores fonde er blandt de mest konkurrencedygtige i markedet”, slutter Robert Mikkelstrup.

Den 1. januar 2020 satte Danske Invest prisen ned i 26 af fondene i Danmark, hvor de passivt forvaltede var dem, der procentuelt faldt mest.
 

Find fondene med navnet ”Indeks”

I fondsoversigterne på Danske Invests hjemmeside, finder du både de nye og gamle indeksfonde. I fondsoversigtens filterfunktion skal du vælge ”Indeksbaseret” under ”Investeringsstil”. 

Er du i tvivl eller har brug for rådgivning, anbefaler vi altid at du tager kontakt til din bankrådgiver. 
 
Hvad er aktiv forvaltning?
Målet for de aktivt forvaltede fonde at skabe et højere afkast end det generelle marked efter omkostninger. Det kræver, at fondene forvaltes af et investeringsteam, der nøje sammensætter et udvalg af investeringer ud fra forventninger til risiko, økonomi, finansmarkeder, selskabsindtjening, efterspørgsel mm.
Hvad er passiv forvaltning?
Målet for de passivt forvaltede fonde er at klare sig som markedet før omkostninger. Hverken værre eller bedre. Det opnår man i praksis ved at have en sammensætning af investeringer, som efterligner bestemte benchmark.  Omkostningerne i en passivt forvaltet fond, er derfor typisk lavere end i de aktivt forvaltede.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.