• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Pletskud i pasningsløsningerne

Mix-afdelingerne havde et rigtig godt år 2012 og leverede flotte afkast blandt andet takket være god timing i køb og salg af aktier og obligationer.

Mix-afdelingerne har i 2012 leveret flotte afkast til investorerne. Medvind på aktiemarkederne og faldende renter har været med til at sikre de positive afkast, men derudover skyldes afkastene, at allokeringen har været succesfuld. Det forklarer senior porteføljemanager Søren Blem-Brynov fra Danske Capital.

”Sammensætningen af aktier og obligationer i afdelingerne har i 2012 har været succesfuld. Vi solgte aktier i februar før det midlertidige kursfald i marts og april måned, og vores aktiekøb i maj og juni til Mix Defensiv og Mix var også fint timet. Købet i starten af september i Mix Offensiv og Mix Offensiv Plus blev foretaget, fordi vi så en mulighed for at jagte ”det ekstra afkast”. Det køb var også fint timet,” fortæller Søren Blem-Brynov.

Dygtige til at gennemskue markedet
I løbet af årets forskellige perioder har allokeringsteamet således været dygtige til at gennemskue markedet og købe og sælge på gode tidspunkter.

Mix Defensiv fik et afkast på 7,4 pct, Mix endte på 10,2 pct., Mix Offensiv gav investorerne 13,8 pct. i afkast, mens Mix Offensiv Plus gav 15,9 pct. i afkast.
Den 10. juli 2012 blev Danske Invest Mix Obligationer lanceret. Afdelingen henvender sig til kunder, der ikke ønsker aktier, men samtidig har et ønske om en bred allokering til obligationer. Mix Obligationer har siden starten i juli givet et afkast på cirka 3 pct.

Forventninger til 2013: Lave afkast på danske obligationer
Ved indgangen til 2013 har en dansk statsobligation med ti års restløbetid en effektiv rente i størrelsesordenen 1,5 pct. Derfor forventer porteføljerådgiverne lave afkast på danske obligationer i 2013. Samtidig forventes det, at både aktier og udenlandske obligationer vil bidrage med positive afkast til investeringerne i 2013.

”Generelt set er vi meget komfortable med investeringer på nuværende tidspunkt. For Mix- afdelingerne med aktier ligger vi i øjeblikket over det forventede, langsigtede risikoniveau, fordi vi har en positiv forventning til risikable investeringer. På den anden side har vi også for øje, at der hurtigt kan komme ny uro på de finansielle markeder – særligt vedrørende Sydeuropa og eventuel politisk uenighed om det såkaldte gældsloft i USA. Derfor kunne vi meget vel sælge aktier, hvis vi får pæne stigninger i starten af året,” fortæller Søren Blem-Brynov.

Han forklarer endvidere, at der i øjeblikket ikke er planer om at øge allokeringen til kreditobligationer i Mix Obligationer og Mix Obligationer Akkumulerende.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.