• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

På opkøb i Japans forsikringsbranche

Teamet bag Danske Invest Global StockPicking øjnede muligheder på det japanske forsikringsmarked og købte i foråret op i selskabet Tokyo Marine, der står stærkt inden for bilforsikringer.

Store kursfald på de japanske aktiemarkeder fik porteføljemanager John William Olsen og hans kolleger bag Danske Invest Global StockPickingtil at slå til, så de kunne samle japanske forsikringsaktier op, mens de var historisk lavt prissat. I den forbindelse kom Tokyo Marine ind i porteføljen.

”Det er en klassisk value-investering i et selskab med en sund forretningsmodel, som pga. midlertidige forhold handler med en stor rabat i forhold til sit langsigtede potentiale. Vi købte den lige efter jordskælvet, for forsikringsselskaber får altid hug, når der sker sådan en katastrofe. Uanset hvor stor reel betydning det har for selskabet, fortæller John William Olsen.

Forsikringsselskabet Tokyo Marine er især stærke inden for bilforsikring, så selve jordskælvet havde ikke så stor betydning for selskabets økonomi. Alligevel sendte katastrofen aktiekursen ned i et attraktivt niveau, og så slog chefporteføljemanager John William Olsen og hans team til.

Presset af demografien
Tokyo Marine har desuden været presset af den demografiske udvikling i Japan. Jo ældre befolkningen bliver, jo flere elitebilister er der i forsikringsselskabet, og de betaler ikke så høj præmie som de unge. Derfor har selskabet brug for at hæve priserne. Noget, der hidtil har været svært for japanske selskaber at retfærdiggøre og forklare, fordi befolkningen i de seneste mange år har været vant til faldende priser.

”Selskabet har nu signaleret, at de gerne vil hæve priserne fra næste år, og det virker som om de har fået de to andre dominerende forsikringsselskaber med på det. Det vil betyde rigtig meget, fordi prisstigninger hele vejen rundt vil gøre det lettere at holde på kunderne, fordi de andre selskaber også bliver dyrere, fortæller John William Olsen.

Derfor vurderer han, at investeringen i Tokyo Marine vil give et godt afkast til investorerne i afdelingen Global StockPicking.

Læs også:

Håndplukket i en krisetid

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.