• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Nye Markeder: Attraktive investeringer i selskaber du aldrig har hørt om

Aktiefonden Danske Invest Nye Markeder udvælger sine selskaber langt fra Danmark i de såkaldte emerging markets. Vi fangede en af forvalterne i Boston på en Skype-forbindelse, for at blive klogere på mulighederne i tredjeverdens lande.

Historien kort fortalt

 • Fonden forvaltes fra Boston og Hong Kong med stort lokalt kendskab til markedet
 • De nye markeder rummer gode muligheder for at finde undervurderede selskaber
 • Kombinationen af aktieudvælgelse og en stram risikostyring har skabt pæne merafkast
 • Den globale nedlukning har skabt nye rammer for dialogen med selskaberne  

I Danmark har vi en stor forkærlighed for at investere i de aktier, vi kender allerbedst. I en nyere rapport fra Danske Bank konkluderes det således, at 74 procent af de danske privatinvestorers investeringer ligger inden for landets grænser. Det føles trygt, når investeringerne hører hjemme i Valby, Bagsværd eller Aarhus. Faren er dog, at du som investor går glip af tusindevis af attraktive investeringer samt muligheden for at sprede din risiko ud på flere markeder end blot det danske.

Navne som Alibaba, SK Hynix eller Tencent vækker måske ikke genkendelsens glæde på samme måde som Carlsberg, Novo eller Vestas. Ikke desto mindre er det nogle af de selskabsnavne, der fylder godt op i investeringsoversigten på Danske Invest Nye Markeders fondsside. Bag fonden står chefforvalter John Chow og porteføljeforvalterne Abhijeet Singh og César Hernandes. Sammen med et stort internationalt team af analytikere leverede fonden et afkast på 14,5 procent i danske kroner i 2020, hvilket var 6,4 procent bedre end referenceindekset.
 
Vi bruger ikke energi på, om vi skal være undervægtet eller overvægtet i en særlig sektor eller region

De nye markeder repræsenterer et stort og varieret investeringsunivers, hvor en væsentlig del af investeringerne, høre hjemme i de såkaldte BRIK lande, som står for Brasilien, Rusland, Indien og Kina samt Sydkorea.
 

Indeksfondene skaber muligheder for de aktive

Teamets investeringsfilosofi bygger på en meget struktureret risikostyring kombineret med en grundig aktieudvælgelse, der er baseret på omfattende research og et lokalt kendskab til de enkelte markeder. Det fortæller porteføljeforvalter Abhijeet Singh fra sit hjem lidt uden for Boston.

”Vi investerer efter en stramt styret proces, der bygger på en stringent risikostyring og aktieudvælgelse. Vi følger referenceindekset tæt i forhold til andelen af investeringer i de enkelte lande og sektorer. Dermed bliver det selve aktieudvælgelsen, der skal skaffe os merafkastet. Aktieudvælgelsen bygger vi på en grundig fundamental research af hvert enkelt selskab, for at finde de aktier, som vi vurderer har det mest attraktive afkastpotentiale. Vi er langsigtede og lægger stor vægt på kvaliteten i selskaberne,” forklarer Abhijeet Singh.

Læs også: Stort afkastpotentiale på sigt – lidt større risiko her og nu
 

Tættere på selskaberne på trods af Covid-19

Fælles for selskaberne i fonden er, at teamet bag fonden holder en tæt dialog med dem alle sammen. Normalt byder kalenderen på mange rejsedage, som pandemien har sat en stopper for. Men selvom den globale pandemi har holdt investeringsteamet hjemme i det seneste år, er forvalterne på flere punkter kommet endnu tættere på de selskaber, der investeres i.

”Covid-19 har naturligvis begrænset vores normale rejseaktivitet i det seneste år. Men det har faktisk været med til at forandre, måden vi er i dialog med selskaberne på. Vi var på mange punkter godt forberedt, inden verden lukkede ned, og har udnyttet digitaliseringen af vores mødeforme, til nu faktisk at være i endnu tættere dialog med ledelserne i selskaberne igennem onlinemøder. Samtidigt har vi et team på 15 analytikere med mange forskellige etniske baggrunder, der sidder tæt på de forskellige regioner, og således har været tæt på selskaberne. Men vi glæder os til igen at kunne mødes med selskaberne og se direktionerne i øjnene,” afslutter Abhijeet Singh.

 

Fondens fakta

Team: Fondens investeringer bliver forvaltet af Fidelity, der har været privatejet i mere end 70 år i USA og har opereret internationalt i mere end 50 år. Danske Invest Nye Markeder forvaltes af chefforvalter John Chow og porteføljeforvalterne Abhijeet Singh og César Hernandes.

Navn: Danske Invest Nye Markeder - Akkumulerende, klasse DKK og  Danske Invest Nye Markeder, klasse DKK d

Investeringsfokus: Strategien er langsigtet og investerer i udenlandske aktier i selskaber, der arbejder i de nye markeder. Porteføljen består typisk af 100-125 aktier.

ISIN-kode: DK0060042026 og DK0015710602

Anbefaling: Denne afdeling er muligvis ikke egnet for investorer, som planlægger at trække deres penge ud inden for 7 år.

Risikoindikator (1-7): 6

Læs mere: Find Faktaark, Central Investorinformation, afkastinformation m.m. på danskeinvest.dk, hvor du kan læse mere om fonden og de risici, der er forbundet med en investering i fonden.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere om juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.


 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.