• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Ny forvalter for afdelinger med nye markeder obligationer i hård valuta

Fra 1. juli bliver Danske Capital porteføljerådgiver for afdelinger, som investerer i nye markeder obligationer udstedt i hård valuta.

Fra 1. juli 2013 overtager Danske Capital porteføljerådgivningen fra ING Asset Management i de afdelinger, som investerer i nye markeder obligationer udstedt i hård valuta. Det drejer sig om afdelingerne Nye Markeder Obligationer og Nye Markeder Obligationer – Akkumulerende KL, som udbydes i andelsklassen Emerging Markets Debt Hard Currency – Acc.

Baggrunden for skiftet er, at en række nøglemedarbejdere med ansvar for obligationer på de nye markeder tidligere på året forlod ING Asset Management og derfor ikke længere kunne varetage forvaltningen af de nævnte afdelinger. Som konsekvens valgte Danske Invest at lade afdelingerne følge en mindre aktiv investeringsstrategi i en periode, hvilket medførte, at satsen for porteføljerådgivnings-/porteføljeforvaltningshonoraret blev sat ned. Nu er det besluttet, at Danske Capital bliver ny porteføljerådgiver. Derfor genoptages den mere aktive investeringsstil og satsen justeres tilbage pr. 1. juli.

Solid erfaring med udenlandske obligationsmarkeder
Hos Danske Capital bliver det Bent Lystbæk, der kommer til at stå i spidsen for det team, der nu skal rådgive Danske Invest om investeringer i nye markeder obligationer udstedt i hård valuta. Bent Lystbæk har gennem en årrække været porteføljerådgiver for bl.a. Danske Invest Udenlandske Obligationsmarkeder, som investerer i såvel virksomhedsobligationer som statsobligationer med såvel høj og lav kreditkvalitet, herunder obligationer fra nye markeder. Bent Lystbæk har således opbygget solid erfaring inden for området.

”Investeringsområdet nye markeder obligationer er en naturlig forlængelse af den opgradering inden for obligationsområdet, som Danske Capital har foretaget over de seneste år, herunder på investment grade kreditobligationer, euro high yield obligationer og globale indeksobligationer, hvor der er skabt gode resultater. Vi ser derfor frem til at styrke samarbejdet med Danske Invest og levere resultater, der er konkurrencedygtige i forhold til såvel danske som internationale konkurrenter på dette område”, siger Lars Eigen Møller, chef for Asset Management i Danske Capital.
 
Virkning fra 1. juli 2013
Ændringerne træder, som nævnt, i kraft den 1. juli 2013. Indtil da vil ING Asset Management forvalte afdelingerne, som vil følge en mindre aktiv investeringsstrategi.
 
Læs fondsbørsmeddelelsen
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.