• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Nu bliver det endnu nemmere at investere bæredygtigt i Danske Invest

Ny mærkning og lanceringen af tre bæredygtighedsdokumenter hjælper investorerne i Danske Invest med information om fondenes bæredygtige fokus.

Danske Invest har igennem en årrække bygget et stærkt fundament for arbejdet med bæredygtige investeringer. For at gøre det endnu nemmere at vælge fonde ud fra en række specifikke bæredygtige ønsker og behov, bliver det næste skridt taget, ved at lancere ‘ESG Inside’ i produkterne. Formålet er at gøre det endnu nemmere, at finde informationen om det bæredygtige arbejde i Danske Invests investeringsprodukter.
 
“Med den nye mærkning og lanceringen af tre nye bæredygtighedsdokumenter for hver enkel fond i Danske Invest, kan vi nu klart fortælle om de forskellige bæredygtige fokuspunkter i alle vores fonde. Med den nye mærkning, der er understøttet af stærke processer, er vi dermed i stand til at give vores kunder bedre information, så de kan matche deres økonomiske mål og præferencer i forhold til bæredygtighed”, siger Kim Thelle Pilgaard, der er investeringsspecialist i Danske Invest.
 

Kortlægning og mærkning af bæredygtigheden

Som led i den nye mærkning, er alle Danske Invests investeringsprodukter blevet kortlagt i forhold til fondenes bæredygtige investeringsstrategi. På den baggrund er alle fondene blevet tildelt et mærkat med deres specifikke bæredygtige hovedfokus. Mens ‘ESG Inside’ er fundamentet for alle fonde, har en række fonde fået mærkerne ’ Integrated’, ’Restricted eller ’ Thematic’. Det vil bidrage til at skabe et ensartet sprog omkring bæredygtigheden i Danske Invests fonde.
 

Tre nye bæredygtighedsdokumenter

Sammen med den nye mærkning, lanceres der også tre nye dokumenter for hver enkelt fonds bæredygtighedsforhold.  Dokumenterne giver hver især detaljeret information om fondenes CO2-aftryk, investeringsrestriktioner samt ESG-ratings fra tredjeparts ESG-dataudbydere. Bæredygtighedsdokumenterne bliver tilgængelige nederst på fondenes websider under Fondfakta -> Download materiale, hvor du i forvejen finder central investorinformation, faktaark, vedtægter, prospekt m.m.
 
“Sammen med bæredygtighedsmærkningen er de nye bæredygtighedsdokumenter et vigtigt skridt i vores målsætning om at skabe gennemsigtighed og imødekomme kundernes krav til information om bæredygtighedsforhold. Fremadrettet vil vi fortsætte med at styrke rapporteringen inden for vores produktudbud” slutter Kim Thelle Pilgaard.
 
De nye bæredygtighedsmærker og bæredygtighedsdokumenter blev tilgængelige på den danske version af Danske Invests hjemmeside fredag den 31. januar 2020. Den nye mærkning og bæredygtighedsdokumenter erstatter den eksisterende bæredygtighedsrapportering for fonde under Danske Invest brandet.Integreret
Fonde, der systematisk integrerer bæredygtighed I investeringsprocessen for at træffe de bedst mulige investeringsbeslutninger .

Fravalg
Fonde med investeringsrestriktioner over for specifikke selskaber eller sektorer inden for fx alkohol, gambling eller fossile brændstoffer.

Tematisk
Fonds, der er målrettet specifikke bæredygtigheds-temaer som fx klima, vand, cirkulær økonomi eller FN’s Verdensmål.

ESG Inside – alle fonde
Fonde med det fundamentale ‘ESG Inside’ inklusive alle gældende politikker, herunder de generelle restriktioner vedrørende termisk kul, tjæresand, kontroversielle våben og tobak - men hvor der endnu ikke er blevet mærket Integrated, Thematic eller Restricted.

Hvad er ‘ESG Inside’?

Danske Invests arbejde med bæredygtige investeringer bliver også kaldt for ‘ESG Inside’. Uanset, hvilken af Danske Invests fonde du investerer i, er de omfattet af ESG Inside, der integrerer miljø, sociale og ledelsesmæssige forhold (kendt som ESG) på tværs af de forskellige fonde og aktivklasser. Som en del af ESG Inside går vi bl.a. i dialog med selskaber lande om kritiske forhold for at bidrage til forbedringer og en positiv udvikling. ‘ESG Inside’ betyder også, at vi fravælger investeringer, der bygger deres omsætning på kontroversielle våben, tjæresand, termisk kul og tobak.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.