• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Negative renter kaster lys på europæiske udbytteaktier

De lave og negative renter får investorer til at se efter europæiske aktier med udbytte. I Danske Invest-afdelingen – Europa Højt Udbytte – kan du investere i udbytteaktier.

Lave og negative renter og et usikkert aktiemarked, der har budt på flere korrektioner det seneste års tid. Den virkelighed får flere investorer til at gå efter aktier, der giver en løbende udbetaling i form af et solidt udbytte. Det fortæller Lars Thørs, chef for europæiske og globale aktier i Danske Invest.
 
”Særligt i Europa er der udsigt til lave og negative renter på obligationer i rigtig lang tid endnu, og konsekvensen er, at mange investorer søger længere ud på risikokurven efter afkast. Her er udbytteaktier eftertragtede, fordi de tilbyder investorer en forholdsvis stabil indkomst i form af udbytter, så investorerne dermed ikke kun er afhængige af kursudviklingen på aktierne,” Lars Thørs.
 
Han har i den seneste tid været til investormøder og konferencer rundt omkring i Europa, og der mærker han interesse for aktier med et stabilt udbytte. Hvis investorer ønsker en europæisk eksponering i deres porteføljer, så er mulighederne for en fornuftig løbende indkomst få i det nuværende lavrentemiljø. Europæiske udbytteaktier er oplagte for investorerne, da europæiske aktier giver et højere gennemsnitligt udbytte end amerikanske og japanske aktier.
 
”Historisk set har europæiske udbytteaktier givet en udbytteprocent på 3-4 pct. (set i forhold til prisen pr. aktie, red.). I øjeblikket ligger tallet på 3,5 pct. Men i USA og Japan ligger tallet typisk omkring 2 pct.,” siger Lars Thørs og tilføjer:
 
”Den europæiske udbytteprocent og den lave eller negative europæiske rente betyder, at vi lige nu står med en historisk merrente på europæiske udbytteaktier i forhold til 10-årige europæiske statsobligationer.”
 
Har mindre udsving
Der findes ingen fast definition på en udbytteaktie, men for Lars Thørs er en udbytteaktie karakteriseret ved et selskab, der har en forholdsvis stabil forretningsmodel med høj grad af forudsigelighed i indtjeningen, et solidt cash flow samt løbende er i stand til at udbetale en del af overskuddet til investorerne. En anden egenskab ved udbytteaktier er derfor også, at de historisk set har haft mindre kursudsving end det generelle aktiemarked.
 
”Fordi indtjeningsforudsigeligheden i selskaberne er større, så er kursudsvingene typisk mindre,” lyder det fra Lars Thørs.

Han fortæller, at væksten i udbyttebetalende selskaber ofte er forholdsvis moderat.
 
”Der er mange virksomheder, der vokser, samtidig med at de betaler et løbende udbytte. Men er der tale om hurtigt voksende virksomheder under stor udvikling, så vil virksomhederne ofte vælge at investere i den fremtidige udvikling frem for at betale udbytte til aktionærerne. Det er en af årsagerne til, at fx biotekselskaber typisk ikke betaler et løbende udbytte, da det er selskaber, som typisk er i en udviklingsfase,” siger Lars Thørs og peger på, at mange udbytteaktier befinder sig inden for sektorerne forsikring, stabilt forbrug, forsyning, telekom og medicinal.
 
”Et fokus på udbytteaktier resulterer ofte i en mere defensiv portefølje end aktiemarkedet generelt, men vores erfaring er, at disse aktier på den lange bane outperformer det generelle aktiemarked,” tilføjer Lars Thørs.

Ønsker du at investere i europæiske udbytteaktier er det muligt gennem Danske Invest-afdelingen ’Europa Højt Udbytte’.  
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.