• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Muligheder og risici for investorer i 3. kvartal

Vi befinder os i et Guldlok-scenarie, som tegner godt set med investorøjne. Det vurderer Danske Banks chefstrateg Tine Choi i sit nye Quarterly View.

Verdensøkonomien befinder sig i øje­blikket i det bedst mulige investerings­scenarie – nemlig Guldlok-scenariet med lav inflation og en fornuftig, stabil vækst.
 
”Både aktier og obligationer trives i Guldlok-scenariet, men med det meget lave renteniveau finder vi aktier mere attraktive end obligati­oner. Vi har derfor en overvægt i aktier med fokus på europæiske aktier, som vi finder mest interessante i øjeblikket,” fortæller Danske Banks chefstrateg Tine Choi i sit nye Quarterly View, hvor hun vurderer muligheder og risici på de finansielle markeder ved indgangen til 3. kvartal. Danske Bank er rådgiver for Danske Invest.
 
Forventer 5-8 pct. i afkast fra aktier
Trods Guldlok-scenariet forventer Tine Choi ikke kursstignin­ger i samme tempo som det seneste år, for accelerationen i den globale vækst har toppet.
 
”Den mere moderate økono­miske vækst peger mod en mere behersket vækst i virksomhedernes indtjening, hvilket begrænser aktiernes stigningspotentiale, og derfor har vi for nylig reduceret vores overvægt i aktier fra markant til moderat overvægt,” siger hun.
 
Hvor globale aktier de seneste 12 måneder er steget omkring 20 pct., forventer Tine Choi et afkast på 5-8 pct. de kommende 12 måneder.
 
”Det er dog stadig et fornuftigt afkastpotentiale sammenlig­net med de lave renter på obligationer, og så længe Guldlok hersker, kan det som investor være dyrt at stille sig på sidelinjen,” siger hun.
 
Vær beredt, når Guldlok smutter
Udfordringen er dog, påpeger Tine Choi, at vi ikke ved, hvornår Guldlok smutter. Det er eks­tremt svært at forudsige vendingerne i de økonomiske konjunkturer. Som investor skal du derfor have styr på din risiko, så du undgår grimme over­raskelser, når Guldlok-scenariet er forbi, og begejstringen på aktiemarkedet aftager.
 
”Har du ikke løbende tilpasset dine investeringer, betyder de seneste års flotte aktieafkast, at andelen af aktier i din portefølje er steget, mens andelen af obligationer er skrumpet. Dermed vil din samlede risiko være steget, da obliga­tionerne typisk udgør det stabiliserende element i porteføljen,” siger Tine Choi og fortsætter:
 
”Det medfører, at en periode med kursfald på aktiemarkedet potentielt vil ramme dig mere negativt, end du forventer, hvis du ikke tilpasser din portefølje.”

Se det nye Quarterly View her.
 
Læs om

 • Guldlok: Vi er i et sweet spot for investorer
 • Derfor får aktierne mindre medvind fremover
 • Centralbanker fanget i dilemma
 • Kineserne skal punktere kreditboblen lydløst
 • Aktier trodser Trumps luftkasteller

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.