• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Mere potentiale i japanske aktier

Stærke branchevindere er med til at gøre det japanske aktiemarked attraktivt trods store stigninger.

Der er stadig mere potentiale i japanske aktier – også selv om kurserne allerede er blevet løftet pænt siden sidste fredag, hvor den japanske centralbank overraskende annoncerede, at den vil udvide opkøbet af japanske værdipapirer, herunder aktier. Sådan lyder den overordnede vurdering i Danske Invest, der derfor fortsat anbefaler at overvægte japanske aktier. Chefporteføljeforvalter Max Jul Pedersen, der rådgiver om aktier til Danske Invests globale aktieporteføljer, er blandt optimisterne.

”Jeg ser stadig gode muligheder i japanske aktier. Der er mange selskaber, der ser billige ud og har for meget kapital ophobet,” siger han.

Den faldende yen er samtidig godt nyt for de mange eksportdrevne japanske virksomheder, da det gør deres produkter billigere i udlandet.

Japanske branchevindere
”Overordnet er der mange såkaldte world champions på det japanske aktiemarked. Altså selskaber, der har en førende global position med markedsandele helt op til 70-80 procent. Det kan for eksempel være selskaber, der leverer små højteknologiske komponenter, der er inde i robotter, og hvor det er vanskeligt for andre selskaber at trænge ind på markedet. Generelt er der mange japanske firmaer, der er godt positioneret i forhold til den fremtidige udvikling mod øget automatisering af produktionen,” fortæller Max Jul Pedersen.Et af de selskaber, han personligt tror på og blandt andet har indkøbt til investeringsafdelingen Global Stockpicking, er bilproducenten Toyota.

”I vores optik er selskabet alt for billigt i betragtning af Toyotas stærke teknologi og stærke placering inden for fremtidens biler som eksempelvis hybridbiler,” siger han.

Lidt større udsving
I øjeblikket er det japanske aktieindeks på sit højeste niveau siden 2007. Udfordringen med det japanske marked er dog, at det er meget makrodrevet – altså drevet af den overordnede økonomi – hvor mange investorer blæser ind og ud af japanske aktier, blandt andet afhængig af yennen.

”Det gør også, at man i perioder kan opleve nogle lidt større fald end på andre markeder, og så er det selv gode selskaber, der bliver revet med ned, men vi har generelt holdt fast i de japanske selskaber, vi har, selv om vi af og til justerer på andelen af aktierne,” siger Max Jul Pedersen.

Som europæisk investor skal man dog huske, at det vil tage noget af gevinsten, hvis yennen falder yderligere, men her kan man altså til dels gardere sig ved at købe aktier i japanske eksportvirksomheder, der netop nyder godt af valutaeffekten.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.