• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Løft dit forventede risikojusterede afkast

Risikospredning kan reducere udsvingene i din portefølje og give dig et højere afkast i forhold til din risiko.


De store udsving på aktiemarkedet i løbet af sommeren og efteråret har for mange investorer været en brat opvågning. Af erfaring ved vi, at især mange private investorer ikke altid ofrer den fornødne opmærksomhed på risikoen i deres investeringer.
 
”Risiko bør ellers være et nøglebegreb for enhver grundig investor, og blandt professionelle investorer er det velkendt, at størrelsen af ens årlige afkast ikke fortæller ret meget om ens færdigheder som investor, hvis ikke risikoen er inde i billedet,” fortæller Lars Skovgaard Andersen, der er investeringsstrateg i Danske Invest.
 
For professio­nelle investorer er ’risikojusteret afkast’ derfor også et nøglebegreb, for der kan populært sagt være mange veje til det samme afkast:

- Den letsindige investor kan fx placere hele formuen i en en­kelt aktie, der løbende svinger voldsomt i kurs, men ender året med et afkast på 10 pct.

- Den fornuftige investor kan modsat investere sin formue i 30 forskellige aktier eller en investeringsforening, der giver langt mindre løbende udsving i den investerede formue, men tilsvarende ender året med et samlet afkast på 10 pct.

Essensen af at være en dygtig investor
”Selv om slutresultatet umiddelbart er det samme, har den fornuf­tige investor opnået sit afkast ved at tage en langt lavere risiko. Vedkommende har med andre ord fået et højere risikojusteret afkast – og det er netop essensen af at være en dygtig investor,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Grundlæggende har risikospredning to dimensioner – spredning på tværs af aktivklasser og spredning inden for den enkelte aktivklasse – og som investor er det værdifuldt at fokusere på begge typer af risikospredning. En mulig genvej til risikospredning er at investere via fonde i en investeringsforening, hvor investeringerne er spredt ud på en lang række værdipapirer.

I det nye Investor Brief fra Danske Invest kan du læse meget mere om tommelfingerreglerne for risikospredning samt om risikospredning på et mere overordnet niveau. Hent det nye Investor Brief om risikospredning her.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.