• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

LAV RENTE: To interessante investeringer nu

Renterne i Danmark er faldet så meget på det seneste, at flere obligationer nu har negative effektive renter, og samtidig er renten på indskud i mange tilfælde nede på nul. Her er vores bud på to alternativer med højere forventet afkast inden for henholdsvis obligationer og aktier.

Meget lave eller ligefrem negative effektive renter er i dag en realitet for mange obligationsinvestorer. Inden for de seneste tre uger har Danmarks Nationalbank sænket renten fire gange til minus 0,75 procent, og desuden har banken indført et midlertidigt stop for udstedelser af statsobligationer. Disse tiltag har fået de danske obligationsrenter til at falde, og renterne er i dag negative på statsobligationer med løbetider op til 8 år. For realkreditobligationer skal investorer op i 5-årige papirer for at få en positiv rente.

”Med den turbulens, vi oplever i øjeblikket, risikerer man som privatinvestor, at udviklingen går så hurtigt, at man ikke når at få lagt sin portefølje om, mens tid er,” siger Søren Pagaard Heilbo, investeringsstrateg i Danske Invest.

Alternativ 1: Blandede obligationer

Som investor bør du overveje, om det er tid til at finde alternativer, hvis du er ramt af den lave rente. Ønsker du at investere i obligationer, er Danske Invest Mix Obligationer et godt bud, blandt andet fordi afdelingen kan have op til halvdelen af investeringerne i udenlandske stats- og virksomhedsobligationer.

”Investeringsrammerne i Mix Obligationer er brede, og det giver bedre muligheder for at udnytte mulighederne i markedet,” siger Søren Pagaard Heilbo.

Virksomhedsobligationer og statsobligationer fra nye markeder giver et højere forventet afkast end traditionelle danske stats- og realkreditobligationer – men har lavere risiko end aktier.  

”I jagten på et højere afkast er de effektive renter på mange af disse obligationer dog allerede presset pænt nedad,” siger Søren Pagaard Heilbo.

Ikke desto mindre har obligationerne i fonden aktuelt et gennemsnitligt effektivt afkast omkring 3 procent.

Alternativ 2: Udbytteaktier

Vælger du aktier i stedet for obligationer, stiger risikoen yderligere. Er du indforstået med det, kan Danske Invest Europa Højt Udbytte være et fornuftigt bud, vurderer investeringsstrategen.

”Vi mener, at den periode vi står overfor nu, er en periode, hvor europæiske aktier er gode. Men man bør vælge at fokusere på selskaber af høj kvalitet, stærke pengestrømme og også gerne udbyttebetalende,” siger Søren Pagaard Heilbo og uddyber: 

”Man har været bange for deflation i Europa, for Grækenland, og alle disse ting mener vi er lidt for overgjort. Tallene viser, at økonomien er ved at vende rundt i Europa. ECB har annonceret kvantitative lempelser, og det burde fjerne deflationsspøgelset.”

Spred risikoen

”En måde at sprede sin risiko på, kunne være at lave en kombination af Mix Obligationer og Europa Højt Udbytte, fordi aktier og obligationer har forskellige egenskaber og derfor vil klare sig forskelligt i forhold til, hvordan verdens økonomien udvikler sig,” tilføjer han.

Typisk siger man, at aktier svinger fem gange så meget som obligationer, men over tid giver et højere forventet afkast.

Afkastet er dog ikke det eneste, du bør være opmærksom på, når du ser på investeringsalternativer.

”De meget lave renter gør det udfordrende for investorerne at finde den bedste investeringsmulighed. Man kan nemt blive forledt til at tage en højere risiko i jagten på afkast. Derfor er det vigtigt, at man besinder sig og tænker over, hvorfor man har investeret, som man har – altså at man ser på sin tidshorisont og investeringsprofil,” siger Søren Pagaard Heilbo.

Et godt råd er altid at tale med en rådgiver, inden du foretager en investering.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.