• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Kineserne vil have medicin – og det smitter af på europæiske aktier

Kinas middelklasse vokser, og det samme gør forbruget af medicin. Europæiske medicinalselskaber nyder godt af den stigende efterspørgsel.

I takt med at stadigt flere af de 1,3 mia. kinesere får penge mellem hænderne  til forbrug, vokser også behovet for medicin og et velfungerende sundhedssystem. 

De seneste år er Kina derfor spurtet op ad listen over verdens største medicinalmarkeder – og er nu kun mindre end USA og Japan. Claus Johansen fra Danske Capital, der rådgiver Danske Invest om investeringer i europæiske aktier, har været i Kina for at kigge nærmere på kinesernes voksende forbrug af medicin, som også europæiske medicinalvirksomheder kan se potentialet i.
 
”Efterspørgslen efter medicin er vokset hurtigere end nogen havde forudset. Bl.a. fordi rigtig mange kinesere – også dem der bor uden for de store byer – har en eller anden form for sundhedssikring via deres arbejde,” fortæller Claus Johansen.

Største medicinalmarked i verden
Den kinesiske middelklasse forventes at vokse fra 130 mio. mennesker i 2010 til svimlende 340 mio. i 2016. I takt med at den kinesiske middelklasse vokser, og flere kinesere kopierer den vestlige livsstil, rammes de hyppigere af hjertesygdomme, blodpropper og kræft. Også det stigende antal ældre kinesere vil lægge pres på sundhedssystemet. I 2020 vil næsten en fjerdedel af kineserne være over 65 år.

Claus Johansen forventer derfor, at efterspørgslen på medicin vil fortsætte med at vokse, og forudser, at Kina om fem år vil være det største medicinalmarked i verden. Det betyder dog ikke, at træerne vokser ind i himlen.

”På den korte bane er Kina et attraktivt marked for europæiske medicinalvirksomheder, men på sigt har kineserne et mål om selv at skabe en velfungerende medicinalindustri og langsomt overtage en voksende del af medicinalmarkedet.”  

Flyttede hovedkvarter til Kina
Væksten på det kinesiske medicinalmarked har fået de europæiske medicinalvirksomheder til at kigge mod øst, når de lægger vækststrategier. Bl.a. har det tyske medicinalselskab Bayer flyttet hovedkvarteret for almen medicin, f.eks. diabetes og antibiotika, til Kina.

”Det er en enorm kulturel beslutning for Bayer at flytte et hovedkvarter fra Tyskland til Kina. Men Kina – og resten af verden -  bevæger sig så hurtigt, at ledelsen vurderede, at de globale beslutninger var nødt til at blive taget i Kina, ikke Tyskland,” siger Claus Johansen.

Desuden sender flytningen et klart signal til den kinesiske regering om, at Bayer tager Kina alvorligt som forretningspartner.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.